Slovenac kojeg su htjeli Dinamo i Hajduk potpisao za Zvezdu

Foto: EPA

SLOVENSKI nogometaš Timi Max Elšnik novi je igrač Crvene zvezde, objavljeno je na službenim kanalima srpskog prvaka. Elšnikov sad već bivši klub - ljubljanska Olimpija - oprostila se od svog kapetana. U Zvezdi će 26-godišnji veznjak nositi broj 21. Srpski Telegraf izvještava da je Zvezda za Elšnika Olimpiji platila milijun eura te će dati još pola milijuna u bonusima.

"Vrlo sam zadovoljan jer sam stigao tu u Beograd. Iza mene je dugo ljeto. Nakon Europskog prvenstva napokon je sve gotovo i priključio sam se momčadi. Mnogo sam toga čuo o Zvezdi i Delijama. Sretan sam jer sam ovdje. Znam da je Zvezda posljednjih godina osvajala prvenstva i igrala Ligu prvaka. Možda je i najbolji klub u našoj regiji. Navijači su najbolji i stvaraju sjajnu atmosferu. 

Važan igrač u sastavu Matjaža Keka

Iza Elšnika je vrlo dobro Europsko prvenstvo, na kojem je imao važnu ulogu u veznom redu momčadi Matjaža Keka. Za njega su se tijekom ljeta zanimala i najveća dva hrvatska kluba. Slovenski mediji tvrdili su krajem lipnja da ga želi splitski Hajduk, dok smo mi sredinom srpnja pisali da bi ga rado doveo Dinamo, a i da on želi doći u zagrebački klub.

U tom trenutku je Olimpija tražila 1.5 milijuna eura, što Dinamo nije htio platiti s obzirom na to da je igrač ušao u zadnju godinu ugovora. Prema podacima Transfermarkta, u dosadašnjoj karijeri nastupao je za slovenski Aluminij, U-21 i U-23 momčadi Derby Countyja, Swindon Town, Mansfield Town, Northampton te Olimpiju, za koju je nastupio u 158 utakmica te zabio 27 pogodaka.

U ostalim klubovima u kojima je igrao nije imao status, a ni brojke slične ovima za slovenski klub. Bile su one dosta skromnije. S Olimpijom je osvojio tek treće mjesto u slovenskom prvenstvu prošle sezone.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.