Slovenski izbornik: Nije me iznenadio poraz Hrvatske od Novog Zelanda

Foto: EPA

HRVATSKA košarkaška reprezentacija je u drugom kolu grupne faze kvalifikacijskog turnira za Olimpijske igre u Parizu u Pireju izgubila od Novog Zelanda 90:86. Hrvatska je tako propustila iskoristiti priliku da se odmah plasira kao prva u polufinale gdje bi igrala s drugoplasiranom ekipom iz grupe u kojoj su Grčka, Dominikanska Republika i Egipat.

Poraz Hrvatske najmanje odgovara Sloveniji, koja od 16:30 u četvrtak igra protiv Novog Zelanda. Slovenci su u opasnosti od ispadanja s turnira. Ako ne pobijede s barem 10 razlike, za njih je natjecanje gotovo. Dončićeva momčad u tom slučaju neće ići na Olimpijske igre. Komentirao je takvu situaciju slovenski izbornik Aleksander Sekulić.

"Nije me iznenadio poraz Hrvatske. Znam da je Novi Zeland dobra momčad, koja je imala dovoljno vremena pripremiti se za Hrvatsku. Također, Hrvati su igrali dvije utakmice u razmaku od 18 sati. Isto tako, nismo računali da će nam Hrvatska ni na jedan način pomoći", rekao je Sekulić, prenosi STA.

Čančar: Razgovarali smo nakon Hrvatske

Slovenci su godinama bili uvjerljivo bolji od Hrvatske u košarci, bili su i favoriti u utakmici koja se igrala u utorak, no nisu odigrali dobro. Promašili su puno šuteva za tri poena, a njihov najbolji igrač Luka Dončić nije bio na pravoj razini.

Igra načet, nedovoljno oporavljen. Usprkos tome, upisao je triple-double, koji Slovencima nije bio dovoljan ni da se približe Hrvatskoj. Nakon poraza od 16 razlike Slovenci se nadaju da će protiv Novog Zelanda ipak podignuti svoju igru.

"Nakon poraza od Hrvatske imali smo konstruktivan razgovor i nadam se da ćemo protiv Novog Zelanda biti bolji. Moramo bolje zatvoriti skok u obrani i otežati im dodavanja. Prije svega, moramo se fokusirati na sebe i pokazati koliko smo dobri", rekao je uoči utakmice slovenski košarkaš Vlatko Čančar.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.