Slovenski klub mora platiti Hrvatu zbog mobinga: "Nisu mu dali ni topli obrok"

Screenshot: Twitter

VICE MILJANIĆ (26), napadač koji je karijeru počeo u Istri, igrao je za Rogašku u Sloveniji. Prijavio je taj klub FIFA-i tvrdeći da je bio žrtva mobinga i maltretiranja. FIFA je presudila u korist hrvatskog nogometaša te mu Rogaška mora platiti nešto više od 20 tisuća eura, piše slovenska Ekipa. 

"Hrvatski nogometaš igrao je za Rogašku od početka sezone 2023./2024., a jednostrano je raskinuo ugovor u prosincu 2023. zbog neispunjavanja financijskih obveza. Kasnije je Miljanić pokrenuo arbitražnu tužbu protiv kluba u kojoj je naveo da ima ugovor o radu s Rogaškom iako je klub tvrdio suprotno.

No, mora se naglasiti da je do kašnjenja isplate plaće sve novčane obveze primao od nepovezane (treće) pravne osobe, što je, naravno, strogo zabranjeno prema pravilima FIFA-e i Nogometnog saveza Slovenije", objavio je sindikat SPINS koji je u postupku stao uz Miljanića i pružio mu pravnu pomoć.

"Diskriminirajući i ponižavajući odnos prenio se i izvan terena"

"Nogometaš je također bio žrtva mobinga i maltretiranja od uprave kluba, koje je započelo odvojenim tretmanom na treninzima, dok su ostali igrači normalno trenirali pod glavnim trenerom. Diskriminirajući i ponižavajući odnos prenio se i izvan terena te je uprava kluba njemu i njegovim hrvatskim kolegama uskratila besplatan smještaj i topli obrok koji su dobivali otkako je ugovor stupio na snagu. U sklopu inspekcijskog postupka provjerava se i njegov radnopravni status te se utvrđuje postojanje elemenata radnog odnosa. Policiji je prijavio sporne radnje uprave kluba i prijetnje", dodaje SPINS. 

Miljanić je osim za Istru i Rogašku igrao za Rudeš, Jadran Poreč, Inter Zaprešić i Croatiju Zmijavci u Hrvatskoj, dok je u Sloveniji igrao za Brda Dobrovo i Dravu Ptuj. Ovog ljeta prešao je u hrvatskog trećeligaša Banjole. Taj klub za četiri dana igra u Kupu protiv Dinama. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.