Slovenski košarkaš oduševljen Hrvatom: Dario Šarić je Jokić Denverove druge postave

Foto: Profimedia

NAKON povratka iz Dubaija, gdje su odigrali dvije ogledne utakmice s NBA prvacima Boston Celticsima, njihovi šampionski prethodnici Denver Nuggetsi vratili su se kući, ali ni tu nisu uspjeli ostvariti prvu pobjedu u predsezoni. Ovaj put svladali su ih Phoenix Sunsi 118:114, iako su odmarali čak sedam najboljih igrača, a Denver je bio kompletan.

Dario Šarić odigrao je solidno, iako je promašio sve četiri trice i šutirao skromnih 3/9 iz igre. Završio je sa šest poena, šest skokova, dvije asistencije, ukradenom i izgubljenom loptom za 17 i pol minuta na parketu.

Šibenčanin je dugo dijelio parket s još jednim pridošlicom Russellom Westbrookom te mladim Julianom Strawtherom, od kojeg se ove sezone očekuje velik iskorak, počeo stvarati kemiju s njima i dobivati konture uloge koju će imati u svojoj šestoj NBA momčadi.

Čančar: Šarić je Jokić druge postave

"Moramo pronaći sustav za njega, ali prilično sam siguran da će on biti Jokić druge postave", rekao je još na početku priprema Slovenac Vlatko Čančar, a njegove riječi prenio je Denver Post u opsežnom članku o hrvatskom košarkašu objavljenom uoči sinoćnje utakmice.

Iako je trener Michael Malone odbacio takvu usporedbu uz objašnjenje da je "samo jedan Nikola Jokić", jasno je da su Nuggetsi Šarića doveli kako im igra ne bi previše patila dok je Jokić na klupi, što je bio slučaj prethodnih sezona, jer Hrvat može na parketu činiti većinu stvari kao trostruki MVP, samo ne na tako nestvarnoj razini.

Jača balkanski identitet Nuggetsa

"Balkanski korijeni Denverova rostera su ojačali. Šarić predstavlja Hrvatsku i dodaje ju Srbiji (Jokić) i Sloveniji (Čančar). Ta regija sve više postaje dio identiteta Nuggetsa, kao i odgovarajuća košarkaška dogma", piše Denver Post i prenosi Šarićeve riječi s Media Daya.

"Tako mi učimo košarku, razmišljamo kako prevariti, nadmudriti protivnika, a ne kako biti brži od njega ili predriblati ga. Kod nas se više igra momčadska košarka nego u Americi, 12 igrača zna kako igrati određeni stil i svi se uklapaju u ekipu", rekao je tada Šarić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.