Slovenski rukometaši deklasirali Švedsku

Foto: Profimedia

SLOVENSKI rukometaši s uvjerljivih su 29:24 nadigrali Švedsku u trećem kolu grupe A na Olimpijskim igrama. Slovenija se fantastičnom predstavom nadovezala na pobjedu nad Hrvatskom te se pridružila trima momčadima koje su u uvodna tri kola osvojile četiri boda, a među njima je i Hrvatska.

Fantastična utakmica Slovenije

Koliko je Slovenija odigrala dobro govori i činjenica da Švedska nijednom nije vodila na ovoj utakmici. Već sredinom prvog dijela bilo je +5 za momčad Uroša Zormana, no Šveđani su se do predaha uspjeli vratiti na samo -1. Slovenci su nakon toga opet malo-pomalo dizali prednost, a onda s besprijekornih zadnjih 15 minuta stigli do uvjerljive pobjede.

Baš kao i protiv Hrvatske, čudesan je opet bio Blaž Janc, koji je postigao 10 golova. Aleks Vlah imao je sedam golova i šest asistencija, dok je Klemen Ferlin skupio 9 obrana s postotkom od gotovo 50%. Kod Šveđana je sa šest golova najbolji bio Hampus Wanne.

Problemi za Švedsku

Šveđani su se ovim porazom doveli u probleme jer su nakon tri kola ostali na samo dva boda i zasad se ne nalaze u krugu ekipa koje će ići u četvrtfinale. Sada im slijedi utakmica s Hrvatskom, a u njoj bi mogli biti bez kapetana i prvog srednjeg vanjskog Jima Gottfridssona, koji je zbog grubog prekršaja na Deanu Bombaču dobio plavi karton.

Standings provided by Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.