Slučaj "Pravda za Uroša": Delije su nam razbijale tegle sa cvijećem i prijetili da će zapaliti stadion

VD PREDSJEDNIKA Crvene Zvezde Dobrivoje Tanasijević tvrdi kako je klub bio prisiljen podržati navijača koji je osuđen zbog pokušaja ubojstva policajca.

Jedan od čelnih ljudi beogradskog kluba tvrdi kako je klub bio ucijenjen od strane Delija te da su zapravo navijači ultimativno tražili da igrači nose majice "Pravda za Uroša" prije utakmice u posljednjem kolu srpske lige Crvena Zvezda - Jagodina. Podsjetimo, Uroš Mičić je osuđen na deset godina zatvora zbog pokušaja ubojstva policajca na utakmici Crvena Zvezda - Hajduk Kula, a javna podrška ovom osuđeniku od strane igrača i beogradskog kluba naišla je na oštre kritike Fife.

"Njih trojica su mi ušli u ured i tražili da to naredim igračima. Prijetili su mi i razbili teglu sa cvijećem. Rekli su da ih ne zanimaju zakoni te da će zapaliti stadion", kaže Tanasijević.

Tanasijević je dodao kako se ne boji navijačkih prijetnji, piše B92, te da
se već nekoliko puta našao u sličnim situacijama.

"Imam 73 godine, dva, tri puta sam mogao izgubiti život, ne bojim se nikoga pa ni smrti", dodaje Tanasijević.

U ovom beogradskom klubu, čini se, ne zna se tko pije, a tko plaća. Osim što Zvezda stoji jako loše na prvenstvenoj tablici, već je ispala od Omonije u pretkolu Kupu Uefa, a navijači su već napravili jedan incident prije ovoga kada su porazbijali automobile svojih omiljenih nogometaša zbog loših rezultata.

Povodom slučaja "Pravda za Uroša" oglasila se Fifa koja je poručila da "toga nema nigdje u Europi, osim u Crvenoj Zvezdi" oštro osudivši najnovije događaje.

Nekada velikan europskog nogometa, ove sezone grca u velikim problemima te nije niti sjena kluba koji je bio jedan od nedodirljivih u bivšoj Jugoslaviji.

M.Š.
Foto: Index

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.