Službeno je promijenjen termin derbija. Hajdukova kup utakmica će se odgoditi

Foto: Zvonimir Barisin/PIXSELL

NAJVEĆI derbi hrvatskog nogometa, utakmica između Dinama i Hajduka, neće se odigrati 14. rujna kako je bilo planirano, već dan ranije, u petak, 13. rujna s početkom u 20 sati. Susret na stadionu Maksimir igrat će se u sklopu 6. kola SuperSport HNL-a, a klubovi su danas službeno obaviješteni o promjeni termina.

U hrvatskom prvenstvu je dvotjedna pauza zbog reprezentativnih obveza. Hrvatska započinje nastupe u Ligi nacija utakmicama protiv Portugala i Poljske. Prvu utakmicu Hrvatska će igrati 5. rujna u Lisabonu, a samo tri dana kasnije bit će domaćin Poljacima u Osijeku. Podsjetimo, u skupini je i Škotska, protiv koje će hrvatska reprezentacija igrati 12. listopada, u svojem drugom okupljanju. Tada će, 15. listopada, biti i gost Poljskoj.

Dinamo otvara Ligu prvaka gostovanjem kod Bayerna

Nakon pauze u prvenstvu uzrokovane okupljanjem i akcijom reprezentacije, nogometaši će se klupskim dužnostima vratiti utakmicama SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa. Hajduk je trebao svoju utakmicu igrati 11. rujna u Grubišnom Polju protiv NK Bilogore 91. Međutim, zbog promjene termina derbija taj susret je odgođen za neki termin iza derbija koji još nije točno definiran. Iz Hajduka su nam potvrdili da će uskoro biti dogovoren novi termin.

Od prije je poznato da će Dinamo 25. rujna gostovati kod NK Banjole. Dinamu promjena termina derbija odgovara jer ga 17. rujna očekuje gostovanje u Münchenu protiv Bayerna u prvom kolu Lige prvaka, pa će dobiti dan više odmora prije te utakmice, a Hajduk promjenom termina neće imati obveza i još jedno gostovanje u tjednu kada se derbi na Maksimiru igra.

Zanimljivo, prvi ligaški derbi prošle sezone je također odigran u petak, 21. srpnja 2023., a Hajduk je tada slavio 1:2. Ovo će biti šesti put da Dinamo i Hajduk igraju u petak, a baš niti jednom u tim dvobojima Modri nisu slavili. U sezoni 1997./98. Hajduk je na Poljudu pobijedio 1:0. Osim tog dvoboja i prošlogodišnjeg, ostala tri su završena identičnim rezultatom, 1:1 (sezone 1998./99., 2019./20. i 2022./23.), od čega su se dvije utakmice igrale na Poljudu, a jedna na Maksimiru.

Standings provided by Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.