Sneijder: Činjenica da me nakon 14 godina svi pitaju isto pitanje je velika stvar

Foto: Epa

LEGENDARNI Nizozemac Wesley Sneijder je prije 14 godina s Interom osvojio sve. Prvenstvo Italije, Kup i Ligu prvaka. S reprezentacijom Nizozemske je igrao finale SP-a u kojem je izgubio od Španjolske golom Andresa Inieste u produžecima. Mnogi su očekivali da će Sneijder te 2010. osvojiti Zlatnu loptu, no Nizozemac nije upao ni među prva tri. Nagrada je pripala Leu Messiju, a drugo i treće mjestu pripalo je Messijevim suigračima iz Barce Iniesti i Xaviju.

Zaslužio sam Zlatnu loptu

Punih 14 godina kasnije Sneijder smatra da je ''pokraden'' i da je on trebao te godine uzeti najvažniju individualnu nagradu u svijetu nogometa. 

''Da, zaslužio sam, ali sad više nije važno. Povijest se ne može vratiti. Međutim, jedna stvar je jako važna. Stalno me pitaju o toj stvari. Prošlo je više od deset godina, a ljudi su još uvijek razočarani odlukom i žale me. Samo po sebi to je već veliki izraz zahvalnosti navijača prema meni. Ogroman kompliment jer to znači da za navijače i novinare to pitanje nije mrtvo već je i i dalje aktualno", rekao je Nizozemac za FAKT i dodao je:

"Opće mišljenje je da imam status žrtve. To me čini sretnim i ne znam bih li zapravo bio sretniji da sam dobio Zlatnu loptu. Osim toga, cijeli sam život sanjao Ligu prvaka, a ne Zlatnu loptu, tako da sam svejedno ispunio svoj životni cilj.''

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.