Snimka Montelle i Gulera izazvala skandal i prijetnje. Morao reagirati Turski savez

Screenshot: Twitter

ARDA GULER (19) je glavna zvijezda Turske te na putu da postane nacionalni junak te zemlje. Nakon što je golčinom protiv Gruzije donio pobjedu 3:1 u prvom kolu Eura, Turska je poludjela za Realovim wonderkidom. Zato su navijači bili ljuti što je Guler dobio samo 20-ak minuta u idućoj utakmici, porazu 0:3 od Portugala.

No, to je preraslo u bijes nakon što je objavljena snimka napravljena na treningu Turske pred odlučujuću utakmicu, protiv Češke u zadnjem kolu u četvrtak. Na njoj se vidi kako izbornik Vincenzo Montella na početku treninga oduzima Guleru marker te ga iz grupe igrača šalje da trenira sam. 

Snimka koja je razbjesnila Tursku

Video koji prikazuje ovu situaciju označio je početak tisuća prijetnji i uvreda prema Talijanu na klupi Turske, i to ne samo s društvenih mreža nego i iz medija. Toliki hejt se sručio na Montellu da je morao reagirati Turski nogometni savez: "Pojavila se snimka s treninga naše reprezentacije koja je izazvala komentare na društvenim mrežama.

Prije treninga postojao je dogovor između stručnog stožera i Arde Gulera da pred utakmicu s Češkom treba trenirati individualno zbog boli u preponi. Trening koji se vidi na snimci nije bio planiran za Ardu i naš reprezentativac je ubrzo usmjeren na individualni trening iz predostrožnosti. Ljudi koji vole Tursku i čija srca kucaju za nacionalnu momčad ne bi smjeli nasjesti na ovakve provokacije."

Izbornika brane savez i kapetan

Prethodno su se na Montellu kritičari obrušili jer je Guleru dao skromnu minutažu protiv Portugala, ali nisu znali da je tinejdžer ozlijeđen. To je otkrio kapetan Hakan Calhanoglu: "Arda se ozlijedio na treningu. Zato nije igrao od početka. Moram stati na stranu izbornika jer se neke stvari ne bi trebale iznositi u javnost."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.