Šok za makedonski nogomet: Dopingirana cijela momčad Rabotničkog?

ŠOKANTNA vijest potresla je makedonski nogomet. "Makedonski sport" piše kako je cijela momčad FK Rabotnički dopingirana posljednjih nekoliko mjeseci.

Uefa je nakon utakmice kvalifikacija za Europa lige otkrila kako su dvojica igrača makedonskog kluba pala na dopinškom testu, a nakon toga je klub priopćio kako je cijela momčad posljednjih šest mjeseci uzimala istu supstancu za koju nisu znali da je zabranjena. Radi se o supstanci metilheksanamin zbog kojeg je ove godine suspendirana i hrvatska atletičarka Sandra Perković, a koja se na popisu zabranjenih tvari nalazi tek od siječnja 2011. godine.

Pojačanje zaprešičkog Intera šest mjeseci uzimao zabranjenu supstancu?


Osim članova aktualne momčadi, nagađa se da su dopingirani i svi igrači koji su tijekom ljetnog prilaznog roka promijenili klub. Među njima je i Stephan Vujčić koji je već odigrao dvije utakmice za zaprešički Inter. Njemački veznjak nastupio je ovog ljeta u šest europskih utakmica Rabotničkog, a onda je stigao u Zaprešić u čijem je dresu odradio 90 minuta u minimalnoj pobjedi protiv Rijeke i 74 minute u 1:0 porazu od Osijeka.

Uefa je poručila kako će drastično kazniti dvojicu igrača, Dinu Najdoskog i Mikija Petrovića, koji su otkriveni nakon utakmice s Lazijom, a klubu prijeti brisanje svih ovosezonskih europskih rezultata.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.