Šokirani Osijek bez Miereza lovi Europu. Ovako bi mogao danas zaigrati

Photo: Davor Javorović/Pixsell/Index

OSIJEK od 20 sati igra protiv azerbajdžanske Zire u trećem kolu kvalifikacija za skupinu Konferencijske lige. Hrvatski predstavnik je favorit za prolaz, no ostao je bez svog najboljeg igrača Ramona Miereza (27). Argentinski napadač jučer je iznenada zatražio odlazak u Al Jaziru iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Osijek je zaradio tri milijuna eura na igraču kojem bi sljedećeg ljeta istekao ugovor. Najbolji strijelac SuperSport HNL-a za prošlu sezonu nije htio ostati pomoći klubu u važnom europskom duelu i večeras će trener Federico Coppitelli morati smisliti novo rješenje.

Ademi umjesto Miereza?

Najlogičnije je da Miereza zamijeni Kemalom Ademijem (28), koji je profilno najsličniji Argentincu. Ademi je ovog ljeta stigao po isteku ugovora sa švicarskim Luzernom. On je napadač visok 197 centimetara, jak je u duelu i mogao bi barem djelomično zamijeniti moćnog Miereza.

Ostatak momčadi Osijeka ne bi trebao doživjeti drastične promjene bez obzira na šokantan poraz protiv Šibenika (1:2) na otvaranju SuperSport HNL-a. Osijek je bio daleko dominantnija momčad na Opus Areni, no Šibenčani su s dva udarca u okvir iskoristili očajan dan vratara Nikole Čavline te došli do troboda.

Čeka se povratak Nejašmića

Osijek je igrao napadački, a tako bi trebalo biti i danas. Ipak, u odnosu na Šibenik Coppitelli će vrlo vjerojatno napraviti neke promjene. Najvažnija za Osijek je povratak veznjaka Darka Nejašmića (25), koji će preuzeti konce igre u veznom redu. Coppitelli nema razloga za velike rezove jer je Osijek bio u kvalitetnom izdanju protiv Levadije u prethodnoj kvalifikacijskoj rundi.

Ukupnom pobjedom 6:1 izborio je duel sa Zirom. Osijek prema Transfermarktu vrijedi 20.8 milijuna eura, a najskuplji igrač mu je trenutno Anton Matković (18). Mladi ofenzivac vrijedi četiri milijuna eura. Zira je u prošlom kolu izbacila slovačku Dunajsku Stredu ukupnim rezultatom 6:1.

Svoj europski put započela je u Europa ligi, no ondje je ispala od moldavskog Sheriffa ukupnim porazom 3:1. Prema Transfermarktu ova momčad vrijedi 10.3 milijuna eura, a najskuplji igrač joj je kapetan Qismat Aliyev (27). Ovaj desni bek vrijedi 900 tisuća eura. Prijenos utakmice je na kanalu Max Sport 1 od 20 sati. 

Pobjednik ovog duela igrat će u play-offu protiv boljeg iz duela ciparske Omonije i mađarskog Fehervara.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.