Sopić dobio otkaz u Rijeci

Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

ŽELJKO SOPIĆ više nije trener Rijeke. Dobio je otkaz nakon dvije prvenstvene utakmice i tri europske, u kojima je bio neporažen. U SuperSport HNL-u Rijeka je ove sezone pobijedila uvjerljivo Lokomotivu s 4:0 u prvom kolu te remizirala s Varaždinom u drugom.

U kvalifikacijama za Europa ligu prošla je rumunjski Corvinul, a u prvoj utakmici trećeg pretkola protiv švedskog Elfsborga je remizirala s 1:1. Novi trener prve momčadi bit će Radomir Đalović, bivši igrač HNK Rijeke i dosadašnji pomoćni trener, kojem će ovo biti prvi samostalni trenerski angažman.

"HNK Rijeka zahvaljuje Željku Sopiću na svemu što je učinio za klub i želimo mu puno sreće u nastavku trenerske karijere", objavio je klub u priopćenju na svojoj službenoj web stranici.

Otkaz stigao kao iznenađenje

Ove sezone nije bilo naznaka da bi Sopić mogao napustiti Rijeku. Rezultati su bili dobri, ništa neobično nije se događalo u prijelaznom roku osim što je Sopić zbog nediscipline poslao na "hlađenje" napadača Jorgea Obregona. Nije bilo ni vidljivih trzavica na relaciji uprava - trener.

Sopić je tako postao još jedan u nizu trenera koji nisu osobito dugo potrajali na klupi Rijeke u eri nakon Matjaža Keka. Slovenac je iz kluba otišao 2018., nakon što je vodio Rijeku u 274 utakmice, a od tad do danas na klupi se izmijenilo sedam trenera.

Bili su to redom Igor Bišćan, Simon Rožman, Goran Tomić, Fausto Budicin, Serse Cosmi, Sergej Jakirović i Željko Sopić. Sopić je treći trener u tom periodu po broju vođenih utakmica, sjedio je na klupi Rijeke 45 puta, a najviše su utakmica vodili Rožman i Tomić, 64 i 63 utakmice.

Grafika: Sofascore

Sopić vodio Rijeku do drugog mjesta

Željko Sopić (50) stigao je u Rijeku početkom prošle sezone, kad je klub s Kvarnera naprasito napustio Sergej Jakirović. Sa Sopićem je Rijeka bila sjajna te je dio prošle sezone provela na prvom mjestu ljestvice SuperSport HNL-a. Sezonu je završila na drugom, odmah iza Dinama i ispred Hajduka. 

Sopiću je Rijeka bila drugi angažman u SuperSport HNL-u. Prije toga uspješno je vodio Goricu, koju je u pretprošloj sezoni spasio od ispadanja. Poznat je po osebujnim izjavama, a znao je i pretjerati u tome, pa se zakačiti s novinarima.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.