Sopić: Da je Corvinul prošao, UEFA bi gurnula u prvu ligu. Ozbiljno vam govorim

Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

RIJEKA u nedjelju u 18:50 na Rujevici dočekuje Lokomotivu u susretu 1. kola SuperSport HNL-a. Momčad Željka Sopića u četvrtak je pobijedila Corvinul i prošla u 3. pretkolo Europske lige, a sad je čeka otvaranje nove prvenstva. Na press konferenciji uoči utakmice bio je trener Željko Sopić, koji se nije želio previše vraćati na utakmicu s Rumunjima.

"Za tjedan dana se nitko neće sjećati detalja, jedino je bitno da smo prošli. Normalno je da se uvukla nervoza kad na poluvrijeme koje odigramo odlično ne odemo s tri, četiri gola prednosti. I normalno je da se cijelu utakmicu ne može držati ritam kakav smo diktirali prvih 45 minuta", rekao je Sopić u uvodu i nastavio:

“Da su nas prošli, UEFA bi dekretom gurnula Corvinul u Prvu ligu. Takva su pravila, ozbiljno vam govorim. I nisam bio ni posebno emotivan, ni nervozan nakon utakmice nego mi čovjek krene s pitanjem od deset minuta.

Pa normalno je da su krenuli va banque, krenuli bi tako i protiv Cityja jer su morali ganjati rezultat. To je bila utakmica u kojoj su oni mogli samo nešto dobiti, a mi samo izgubiti ako ne prođemo. Prošli smo, nema nervoze, idemo dalje”.

Sad vas u Europi čeka švedski Elfsborg?

Ne, Lokomotiva. To je prva sljedeća utakmica i dok to ne odigramo nema razmišljanja ni o čemu drugom. I oni su, kao svi naši klubovi, promijenili jako puno igrača. I još će kod svih biti promjena do kraja prijelaznog roka.

Samo je Osijek ovo ljeto na početku priprema imao gro igrača. Sve nas ostale čekaju promjene. Pašalić u Englesku? Ja se iskreno nadam da će nam otići jedan za velike novce, a ne dvojica da bi klub zaradio isti iznos.

Sudbina klubova u HNL-u je da je prodaja jedini način zarade?

To je tako. Kod nas nema 80 posto budžeta od TV prava, zato i svi klubovi uvijek kasne jedno tri tjedna sa slaganjem rostera, posebno gledano kroz prizmu ranog ovih ljetnih europskih kvalifikacijskih utakmica.

Ali tako je to, za sve nas. Improvizacija. A svi želimo nešto napraviti u Europi. A uigravamo se kroz te utakmice, s novim igračima i bez onih koji mogu otići između dvije europske utakmice. To je sudbina svih naših klubova.

Što očekujete od utakmice s Lokomotivom?

Otvaranje je sezone i svi još imaju brojne upitnike, ali ja sam potpuno siguran kako ćemo dati sve od sebe i polučiti rezultat koji želim. Njima svaka čast, ali na našoj Rujevici ćemo igrati naš nogomet. I mogu samo moliti Boga da ćemo zabijati golove iz velikog broja šansi koje stvorimo na doslovno svakoj utakmici.

Kako ste zadovoljni s Gabrijelom Rukavinom?

Dečko se diže na treninzima, kvaliteta je tu, sad treba doći do razine da je spreman za devedeset minuta. U kadru je i može zaigrati već u nedjelju. Neće biti nekih silno brojnih rotacija, ali dva, tri igrača ću vjerojatno promijeniti jer sad nas dugo čeka taj ritam utakmica četvrtak- nedjelja.

U kakvom je stanju Zlomislić?

Šavovi, oporavak. U nedjelju sigurno nije na raspolaganju, a hoće li biti za četvrtak i Elfsborg na Rujevici ili će morati pauzirati i duže od toga, to ćemo tek vidjeti.

Standings provided by Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.