Sopić za medij iz BiH: Samo napišite - Hrvatska

Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

ŽELJKO SOPIĆ više nije trener Rijeke. Dobio je otkaz nakon dvije prvenstvene utakmice i tri europske, u kojima je bio neporažen. Novi trener prve momčadi bit će Radomir Đalović, bivši igrač HNK Rijeke i dosadašnji pomoćni trener, kojem će ovo biti prvi samostalni trenerski angažman. Sopić je dao izjavu za SportSport.ba, sportski portal iz Bosne i Hercegovine, za koji je komentirao otkaz.

"Vjerojatno ću dobiti još puno otkaza"

"Samo napišite - Hrvatska", rekao je Sopić na početku ovog razgovora pa dodao: "Imali smo press konferenciju, predsjednik je pozvao sportskog direktora, pa je mene sportski direktor pozvao i jednostavno mi je to priopćio. Razlog? Ne znam što da vam kažem za razlog. To vam je privatni klub, kad netko plaća svojim novcem, onda može kako hoće."

"Vjerovatno ću kao trener dobivati još puno otkaza, takav je posao, ali ovo je jedan od najčudnijih. Držim palčeve ekipi maksimalno. Mislim da se Elfsborg može proći i jednostavno, iako nisam više trener Rijeke, i dalje sam velika potpora i ostat ću njihov navijač.

Moram se zahvaliti svim ovim predivnim ljudima koji su bili na tribinama i u klubu koji su mi dali maksimalnu potporu i nikada im to neću zaboraviti", rekao je sad već bivši trener Rijeke za SportSport.ba.

Otkaz stigao kao iznenađenje

Ove sezone nije bilo naznaka da bi Sopić mogao napustiti Rijeku. Rezultati su bili dobri, ništa neobično nije se događalo u prijelaznom roku osim što je Sopić zbog nediscipline napadača Jorgea Obregona poslao na "hlađenje". Nije bilo ni vidljivih trzavica na relaciji uprava - trener.

Sopić je tako još jedan u nizu trenera koji nisu dugo sjedili na klupi Rijeke u eri nakon Matjaža Keka. Slovenac je iz kluba otišao 2018., nakon što je vodio Rijeku u 274 utakmice, a otad se na klupi izmijenilo sedam trenera.

Bili su to redom Igor Bišćan, Simon Rožman, Goran Tomić, Fausto Budicin, Serse Cosmi, Sergej Jakirović i Željko Sopić. Sopić je treći trener u tom periodu po broju vođenih utakmica, sjedio je na klupi Rijeke 45 puta, a najviše su utakmica vodili Rožman i Tomić, 64 i 63 utakmice.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.