Sosa izbačen iz ekipe Ajaxa. Trenirat će s drugom momčadi dok ne ode iz kluba

Foto: EPA

AJAX je otpisao Bornu Sosu (26), objavio je Voetbal International. Nizozemski medij tvrdi da je hrvatski lijevi bočni branič prebačen u mladu momčad, kao i Benjamin Tahirović, Silvano Vos i Owen Wijndal, te će ih Ajax pokušati prodati u ljetnom prijelaznom roku. "Ajax im time želi poručiti da za njih nema budućnosti u klubu", piše Voetbal International. Amsterdamski klub želi ih prodati kako bi otvorio prostor za nove igrače, koji bi mogli doći ovog ljeta.

Podsjetimo, Sosa je prošle godine stigao u Ajax iz Stuttgarta. Ajaxova sezona 2023./2024. bila je za zaborav. Najveći nizozemski klub osvojio je tek peto mjesto u nacionalnom prvenstvu s 56 bodova, čak 35 bodova manje od prvaka PSV-a. Ajaxova sezona je na trenutke izgledala kao da će završiti i znatno gorim plasmanom, a Sosa se, baš kao i hrvatski stoperi Josip Šutalo i Jakov Medić, uklopio u sivilo.

Sosa je po dolasku potpisao ugovor do 2028. godine, no čini se da ga neće odraditi do kraja. Njemački medij Ligainsider krajem lipnja tvrdio da je već na popisu želja Borussije Dortmund, dok je su talijanski mediji pisali da ga želi Atalanta.

Transfermarkt: Sosa vrijedi 7.5 milijuna eura

Sosa je prošao školu nogometa zagrebačkog Dinama i igrao je za njegovu prvu momčad prije no što ga je Stuttgart 2018. doveo za šest milijuna eura. U njemačkom klubu zadržao se pet godina te u 115 utakmica imao pet pogodaka i 35 asistencija, čime je potvrdio da ima fantastičan centaršut lijevom nogom.

Ajax ga je prošle godine doveo za osam milijuna eura. U prvoj, za klub teškoj sezoni upisao je 27 nastupa i pet asistencija. U dresu hrvatske reprezentacije dosad je sakupio 21 nastup te ostvario jedan pogodak i dvije asistencije. Transfermarkt mu sada vrijednost procjenjuje na 7.5 milijuna eura.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.