Southgate: Finale je ono zbog čega smo došli, ali ujutro se sve mijenja

Foto: EPA

DRUGI put u nizu Engleska je finalist Europskog prvenstva. Momčad Garetha Southgatea u polufinalu je preokretom pobijedila Nizozemsku 2:1 i izborila ogled sa Španjolskom za trofej europskog prvaka. Nizozemci su rano poveli prekrasnim golom Xavija Simonsa, no Harry Kane je brzo uzvratio iz jedanaesterca. Kada se činilo da će susret ići u produžetke, ukazao se Ollie Watkins i pogotkom u 90. minuti.

"Vrlo posebna noć"

Joker s klupe odveo je Engleze dalje nakon asistencije Colea Palmera koji je također ušao s klupe. Izbornik Southgate tako je povukao prave poteze u odveo Englesku u drugo finale u svom izborničkom mandatu. Nakon utakmice na Westfalenstadionu u Dortmundu  posebno je istaknuo neke igrače:

"Vrlo posebna noć i nadamo se vrlo posebna za sve koji su gledali kod kuće. Mislim da je naš nastup bio jako dobar. Znali smo da Nizozemci imaju više kvalitete pa vas mogu kazniti kao što su učinili, ali bilo je još puno vremena za igru. Naši vezni igrači, posebno Foden, bili su ključni za pronalaženje prostora i morali su stalno mijenjati ono što su radili.

Bukayo je napravio ogroman posao. Počeo je kao bočni branič, a ponekad se branio i kao krilo - bila je to jedna od onih večeri kada su svi morali biti fleksibilni."

"Imamo dan odmora manje"

Zatim se osvrnuo na zamjene koje su prelomile susret: "Bili smo zadovoljni kako su Foden i Kane igrali. Imamo dobru klupu, imali smo svježinu i znamo da Ollie može napraviti kaos niz stranu. Finale je ono zbog čega smo došli ovdje i gradili smo to dvije godine. Moramo uživati ​​večeras, ali jednako tako ujutro se sve mijenja i imamo dan odmora manje od momčadi koja je bila najbolja na turniru."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.