Španjolci: Gvardiol se vraća na mjesto stopera? To bi moglo boljeti Dalića

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

NAČIN na koji je španjolska reprezentacija nadigrala Hrvatsku u prvoj utakmici tih dviju momčadi na Europskom prvenstvu razlog je što će izbornik Zlatko Dalić uvesti promjene u sastav za ogled Hrvatske i Albanije, piše As. Čitani španjolski sportski list napominje da je Dalić nakon utakmice protiv Portugala u Lisabonu (pobjeda Hrvatske 2:1) bio siguran u startnu postavu i da ju je prekopirao na ogled protiv Španjolske.

"Stravičan poraz od Španjolske u Berlinu i njegove posljedice natjerali su hrvatskog izbornika da promisli o mnogim stvarima uoči odlučujuće utakmice protiv Albanije u Hamburgu ove srijede", dodaje se i napominje da je Dalić imao plan i da mu ga je Španjolska uništila.

"Morata i društvo kao nožem u maslac"

Dodaje se da će Dalić sigurno mijenjati sastav za Albaniju i podsjeća da je to i najavio. "Više od nepostizanja gola (njegova momčad je imala nekoliko čistih prilika, uključujući i jedanaesterac), trenera iz Livna zabrinjava lakoća kojom su Morata i društvo ulazili u suparnički prostor, kao nožem u maslac."

Španjolci pretpostavljaju da će Dalić povući Matea Kovačića prema Marcelu Brozoviću i zadnjoj liniji, a najavljuju i promjene u njoj. Martin Erlić umjesto Marina Pongračića jedna je opcija, a povratak Joška Gvardiola na mjesto stopera ideja koju opisuju kao nešto "što bi još više moglo zaboljeti izbornika jer to bi značilo da shvaća da je možda pogriješio previše razmišljajući o Lamineu Yamalu, a zaboravio štititi najvitalniji dio, osovinu". Dalić razmatra i promjenu u napadu, zaključuje se.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.