Zvijezdu Eura čeka transfer karijere. Liverpool spreman dati 50 milijuna eura

Foto: EPA

NICO WILLIAMS (21) jedan je od najboljih igrača dosadašnjeg Europskog prvenstva. Krilni napadač Španjolske nastupio je protiv Hrvatske (3:0) i Italije (1:0) u grupnoj fazi te Gruzije (4:1) u osmini finala, kojoj je zabio jedan gol i asistirao za drugi. Propustio je samo susret s Albanijom (1:0), prije kojeg su Španjolci već bili osigurali prolazak u nokaut-fazu.

Najpoznatiji nogometni insajder Fabrizio Romano objavio je da Williams u ugovoru s Athletic Bilbaom ima izlaznu klauzulu od 50 milijuna eura. Arsenal i Chelsea navodno ga žele dovesti, ali i Barcelona, koju igrač navodno favorizira. No El Nacional sada piše da se u borbu za krilnog napadača umiješao i Liverpool.

Engleski velikan spreman je aktivirati klauzulu, pogotovo ako kolumbijski napadač Luis Diaz napusti Anfield. El Nacional tvrdi da je Liverpool pokušao dovesti Williamsa prije nekoliko mjeseci, ali je posao propao jer je nogometaš tražio najveću plaću u klubu. Međutim, potencijalnim odlaskom Diaza otvorio bi se prostor za novo ime.

Modrić je tražio Williamsov dres

Prema podacima Transfermarkta, Williams je kao dječak bio u Osasuni, a potom ga je doveo Athletic, za čije je mlađe uzraste nastupao. U prvoj momčadi kluba iz Bilbaa ima 122 nastupa, 20 golova i 26 asistencija. Transfermarkt mu vrijednost procjenjuje na 60 milijuna eura.

U intervjuu za Marcu nakon grupne faze Eura Williams je otkrio da je kapetan Hrvatske Luka Modrić tražio njegov dres. "Prišao mi je jedan Hrvat i rekao da Modrić želi moj dres. Nisam to očekivao, jako me iznenadilo.

Dao sam mu dres i ostao u čudu razmišljati i pitati se što sam napravio za ovo, da me igrači kao što je Modrić prepoznaju. Jako brzo sam otišao iz jedne krajnosti u drugu, ali to me ispunjava ponosom i moram nastaviti ovako raditi", rekao je Williams.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.