Španjolci o Modriću nakon povijesne utakmice: Imat će veliku minutažu

Foto: EPA

LUKA MODRIĆ jučer je kao kapetan Real Madrida podigao pehar namijenjen osvajačima UEFA-inog superkupa, nakon što je njegova momčad s 2:0 (golove zabili Fede Valverde i Kylian Mbappe) pobijedila Atalantu u ogledu osvajača Lige prvaka i osvajača Europske lige. Susret igran u Varšavi donio je Modriću 27. trofej u Realovom dresu i on sad samostalno stoji na vrhu liste igrača s najviše trofeja u Realovoj povijesti.

Do jučerašnje utakmice Modrić i Nacho dijelili su prvo mjesto s po 26 trofeja svaki. Nacho (34 godine), odnedavno igrač Al Qadsiaha iz Saudijske Arabije tu brojku više neće povisivati, Modrić (uskoro 39 godina) s Realom je ušao u novu sezonu u kojoj će napadati i Ligu prvaka i La Ligu i Kup kralja...

Očekuje se Modrićev veći doprinos u ovoj sezoni

Za razliku od prošle sezone u kojoj je morao prihvatiti ulogu epizodista s klupe, u ovoj bi Modrić ponovno mogao imati značajnu minutažu. Slažu se u tome španjolski mediji, uz podsjetnik na umirovljenje Tonija Kroosa, ali i formu kapetana hrvatske reprezentacije i Real Madrida.

Modrić je i u Varšavi dobio ovacije kakve je dobivao na svim stadionima prošle sezone, a osim njih dobio je i posljednjih 20-ak minuta i iskoristio ih bez pogreške. Njegovih 17 predaja lopti završilo je kod suigrača, a dobio je i jedini duel na travnjaku u koji je ušao.

Španjolski mediji ga hvale

"Zamijenio je Rodryga, učvrstio Realovu igru i pokazao da će u ovoj sezoni dobiti dosta minuta jer momčadi je u prvom poluvremenu nedostajao tip igrača kakav je on. Imao je zadovoljstvo podići prvi trofej kao kapetan tima. Sad je na 27 osvojenih trofeja, najviše u povijesti Madrida", piše As nakon jučerašnje Modrićeve izvedbe.

"To je ljubav i nemojte to nikako drugačije zvati. To je ono što Realovi navijači osjećaju za Luku Modrića. Uzbudljivo je bilo vidjeti ovacije koje je dobio pri ulasku na teren. Čista ljubav. Nalik onoj na Real i finala", dodala je Marca.

"Ušao je u drugom dijelu drugog poluvremena i svojoj momčadi donio veću kontrolu lopte", slaže se i Mundo Deportivo, dok Sport uz njegovo ime veže riječ "inteligentan" i piše da je unio ravnotežu u momčad kad je ušao kod rezultata 2:0.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.