Španjolci: Real kreće po novo čudo iz Kustošije

Foto: Profimedia

BAYE COULIBALY (18), defenzivni vezni hrvatskog trećeligaša Kustošije i mlade reprezentacije Malija, želja je Reala. To piše Defensa Central, portal specijaliziran za praćenje najvećeg kluba. Pod naslovom "Iznenađenje iz Hrvatske: Baye Coulibaly, Calafatov dark horse za Real", navodi:

"Juni Calafat, glavni Realov skaut, ističe igrača koji može nadoknaditi defenzivne manjkavosti Ancelottijeve momčadi nakon što je teška ozljeda Danija Carvajala oslabila ionako ozljedama opterećenu obranu Reala. Usprkos tome što je isprva odlučeno da Real neće u zimskom prijelaznom roku dovoditi igrače, sada nije isključeno da će Real u siječnju posegnuti za pojačanjem u defenzivi", ističe Defensa Central i dodaje: 

"Ozljede i rošade u Realovoj defenzivi otvaraju prostor za igrača Kustošije"

"Nakon ozljede Realovog dokapetana, Ancelotti na desnom boku ima samo Lucasa Vazqueza, ali njegova prirodna pozicija je na krilu. Militao bi, premda je stoper, mogao biti prebačen na bok. Ali on je još uvijek ozlijeđen, a i njegovom prekomandom bi Real izgubio puno u srcu obrane.

Ako bi se ipak odabrala ova opcija, slijedi već iskušana rošada. Defenzivni vezni Tchouameni preselio bi se na stopera i bio partner Rudigeru. Ancelotti je tako igrao prošle sezone. Francuz je jak, dominantan, a i zna iznijeti loptu.

Međutim, micanjem njega iz sredine Real tamo ima ozbiljnu rupu. Zato Real razmatra opcije dostupne na tržištu i tako dolazimo do toga da je Juni Calafat našao Bayea Coulibalyja, mladića (18) koji u Hrvatskoj igra i kao defenzivni veznjak i stoper."

"Problem je što ga želi i Arsenal"

Španjolci o igraču Kustošije pišu: "Istaknuo se u U-17 reprezentaciji Malija na Svjetskom prvenstvu prošle godine. Njegova reprezentacija tamo je pobijedila Argentinu 3:0 te osvojila brončanu medalju. Problem s Coulibalyjem je što je prvi favorit za njegovo dovođenje Arsenal i Real se tu ne može financijski natjecati jer iduće sezone će morati dati puno za plaće Alphonsa Daviesa i Trenta Alexander-Arnolda.

Kustošija je u posljednje vrijeme poznata po tome da, premda niželigaš, posredstvom menadžera Andyja Bare skupo prodaje supertalente u najjače lige. Tako je plasirala Mikayila Fayea u Barcelonu za 1.5 milijuna eura te Dina Klapiju u Leipzig za 3 milijuna eura i Niku Tomaševića u isti klub za milijun eura. Kustošija je dobila bonuse na idućem transferu Fayea, jer on je ljetos prodan u Rennes za 10 milijuna eura.

I na transferima ostalih igrača u treće klubove klub iz Zagreba će dodatno zaraditi. Tako će biti i sa željom Reala. Njega je u studenom prošle godine Kustošija kupila za 300 tisuća eura od Academie de Football Let etoils du mande, a taj klub će dobiti i 25 posto od idućeg Colibalyjevog transfera. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.