Španjolcima se ozlijedio igrač šest dana prije prve utakmice SP-a. Zamjena je spremna

Foto: Profimedia

JOSE LUIS GAYA (27), kapetan i lijevi bočni Valencije te igrač reprezentacije Španjolske, ozlijedio se na zadnjem treningu nacionalne momčadi pred let na SP u Katar. To se dogodilo samo šest dana prije prve utakmice koju Španjolska igra protiv Kostarike. U grupi, koja se u nokaut-fazi križa s Hrvatskom, još su Njemačka i Japan.

Gaya, koji je za reprezentaciju odigrao 16 utakmica, postigao tri i namjestio četiri gola, debitirao je za Španjolsku prije četiri godine protiv Hrvatske u velikoj pobjedi 6:0. Gaya nije mogao završiti trening u Jordanu, s kojeg je poslan na liječničke pretrage. Prvi rezultati pokazuju ozljedu, istegnuće desnog gležnja, a Nogometni savez Španjolske objavio je da će se tijekom dana detaljno pratiti njegovo stanje te da će se ono definitivno znati nakon rezultata magnetske rezonance."

Španjolski mediji pišu da će Luis Enrique, ako Gayini nalazi budu loši, umjesto njega na SP povesti Alejandra Baldea. Lijevi bek Barcelone prije mjesec dana je napunio 19, a u ljeto prošle godine potpisao je ugovor s otkupnom klauzulom od pola milijarde eura. Ove sezone je u La Ligi prvi izbor Xaviju ispred Jordija Albe i Marcosa Alonsa. U 12 prvenstvenih nastupa za Barcelonu je igrajući na oba boka namjestio tri gola. 
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.