Španjolska ide na Albaniju s rezervnim sastavom? "To je ispravno"

Foto: EPA

ŠPANJOLSKA večeras od 21 sat igra protiv Albanije u trećem kolu Europskog prvenstva. Španjolci su osvojili skupinu ispred Italije, Hrvatske i Albanije pa večeras mogu igrati rasterećeno. Albanija će loviti pobjedu kako bi imala šanse ugurati se u osminu finala. Španjolski izbornik Luis de la Fuente večeras će, prema najavama, potpuno izrotirati sastav.

De la Fuente najavio rotacije

"Albanija ima fantastične navijače i već je napravila iznenađenje. Znamo da će nam biti teško. Napravit ćemo promjene i osjećamo da je to ispravno. Imamo potpuno povjerenje u naših 26 igrača koji su u reprezentaciji. Svi imaju priliku igrati ovdje na visokoj razini, stoga sam potpuno miran oko toga. Zanima nas samo pobjeda jer želimo pobijediti u svakoj utakmici", rekao je španjolski izbornik.

UEFA je za večeras prognozirala ovaj sastav Furije:

Raya; Navas, Vivian, Laporte, Grimaldo; Merino, Zubimendi; Olmo, Torres, Joselu, Oyarzabal

U odnosu na utakmicu protiv Italije Španjolska bi mogla zaigrati s kompletno drugom momčadi, uključujući i vratara. Samo Aymeric Laporte bi ostao u momčadi. Albanija može proći u osminu finala ako pobijedi Španjolsku, a Hrvatska svlada Italiju. U tom slučaju Albanija i Hrvatska imale bi po četiri boda.

Kriteriji za plasman su ukupna gol-razlika ili veći broj postignutih pogodaka ako je gol-razlika identična. Ako je i to jednako, gledaju se disciplinski bodovi ili ranking iz europskih kvalifikacija. Albanija ne može do osmine finala ako izgubi ili ako remizira, a Hrvatska dobije Italiju. Hrvatska neće proći skupinu ako izgubi ili remizira, a Albanija izbjegne poraz protiv Španjolske.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.