Sportski direktor Lazija otkrio što je Hajduk ponudio za Tomu Bašića: Ne šalim se

Foto: Profimedia

HAJDUK je u završnici ljetnog prijelaznog roka pokušavao vratiti Tomu Bašića (27). Lazio ne računa na hrvatskog veznjaka, što je vidljivo po tome da nije bio ni u zapisniku rimske momčad u prva tri kola Serie A. Pisali smo da je Bašić, koji u rimskom klubu godišnje zarađuje 1.6 milijuna eura, bio spreman odreći se dijela plaće, dok bi dio pokrili Hajduk i Lazio.

Međutim talijanskom prvoligašu s predsjednikom Claudijom Lotitom na čelu nisu odgovarali financijski uvjeti. Došao je 5. rujna, u Hrvatskoj je završio prijelazni rok, a Bašić je ostao u Laziju, koji bi ga u nastavku sezone mogao tek povremeno koristiti. Uostalom, Bašić je i sam potvrdio zašto je propao njegov povratak u Hajduk.

"Hajduk je sa svoje strane dao maksimum i više od toga, ispregovarali su sve što je trebalo i sve je bilo u rukama predsjednika Lazija Claudija Lotita, kojemu se prijedlog nije svidio i nije dao zeleno svjetlo da se posao dovrši.

To je jedini razlog zbog kojeg se nisam vratio na Poljud", poručio je Bašić za 24sata pa dodao: "Dapače, bio sam se spreman odreći dijela primanja. Jednostavno, predsjednik je tako odlučio i tu se ništa nije moglo promijeniti..."

"Hajduk je htio dati 300 tisuća eura njegove plaće, a 1.3 milijuna platio bi Lazio. Ne šalim se"

Bašićeva izjava nije dobro sjela sportskom direktoru Lazija Angelu Fabianiju. "Bašićev intervju me šokirao. On dobro zna kako stvari funkcioniraju u Laziju, moram zaštititi interese kluba. Htjeli su (Hajduk, op. a.) dati 300 tisuća eura njegove plaće, a 1.3 milijuna platio bi Lazio.

Ne šalim se. Ako netko želi igrača, neka barem isplaćuje njegovu plaću", rekao je Fabiani, prenose TuttoMercatoWEB i drugi talijanski mediji.

Lazio je Bašića platio 7.1 milijun eura

Bašić, rođeni Zagrepčanin, ima važeći ugovor s Lazijom do ljeta 2026. godine, a on ga je za 7.1 milijun eura otkupio od Bordeauxa na ljeto 2021. godine. U Laziju je skupio 70 nastupa uglavnom ulazeći s klupe te je zabio dva gola i dodao tome dvije asistencije, dok je prvi dio ove godine proveo na posudbi u Salernitani, koja je ispala iz Serie A.

U Hajduku je bio od 2014. do 2018., kada je nakon ukupno 75 nastupa otišao u Bordeaux u transferu vrijednom 3.8 milijuna eura.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.