Sprema se novi otkaz za trenera u SHNL-u. Već mu traže zamjenu

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

SLAVEN BELUPO će smijeniti trenera Ivana Radeljića (43), piše Podravski list. Odluka koprivničkog kluba još nije službena niti je priopćena treneru, ali bit će u utorak, kada će Uprava održati sastanak, otkrio je lokalni medij. Radeljiću je navodno presudio subotnji domaći poraz od Istre (0:1) u petome kolu SuperSport HNL-a.

Radeljić je, tvrdi Podravski list, bio svjestan da susret s Puljanima odlučuje o tome hoće li dobiti otkaz ili još jednu priliku. S obzirom na to da je u pet kola osvojio svega jedan bod te se nalazi na dnu SHNLa, čini se da će morati potražiti novi posao.

Dobije li Radeljić zaista otkaz, bit će drugi trener koji je ove sezone napustio klupu nekog kluba iz SHNL-a. Prvi je bio Željko Sopić, koji je 13. kolovoza smijenjen u Rijeci.

Grafika: Sofascore

Bio je pomoćnik Monizu i Ferenčini, a zatim je postao glavni trener Slavena

Podsjetimo, Radeljić je prošle sezone bio pomoćni trener u stožeru Ricarda Moniza i Roya Ferenčine, a zatim je početkom travnja postao glavni trener Slavena. U 12 utakmica upisao je dvije pobjede, jedan neriješen rezultat i devet poraza.

Rođeni Imoćanin tijekom igračke karijere od kraja devedesetih do 2015. godine bio je branič Hajduka, Zadra, Šibenika, japanske Cerezo Osake, zaprešićkog Intera, Slaven Belupa, njemačkog Energie Cottbusa, turskih klubova Genclerbirligija i Antalyaspora te RNK Splita, u kojem je završio karijeru. Uz Slaven, kao trener je vodio niželigaše Hrvace i Split.

Radeljić je bio suspendiran zbog vrijeđanja suca

U aktualnoj sezoni bio je suspendiran na dvije utakmice i dobio je 3500 eura novčane kazne zbog toga što je u trećem kolu, na utakmici Slaven Belupo - Lokomotiva (2:2), više puta psovao glavnog suca Patrika Kolarića.

Kolarić je Radeljiću prvo dodijelio žuti karton, a nakon toga se vratio i pokazao mu izravni crveni karton. U službenom zapisniku utakmice pisalo je što se dogodilo: "Isključenja - Službene osobe kluba NK Slaven Belupo: Radeljić Ivan (39). Psovanje glavnog suca utakmice riječima 'Pička ti materina' te nakon što je isti isključen protestirao je na odluku suca i bacio bočicu vode u njegovom smjeru.

Prilikom ulaska u svlačionicu na poluvremenu utakmice glavnog suca vrijeđao riječima 'Jebo ti Bog mater'. Na kraju utakmice prilikom izlaska s terena ponovno vrijeđa glavnog suca riječima 'Jebo ti Bog mater u pičku'." Radeljić se pismenim putem ispričao, ali svejedno je bio kažnjen.

Naslijedit će ga Rožman ili Kovačević?

Slaven Belupo je u prvih pet kola izgubio od Hajduka (2:1), novog prvoligaša Šibenika (2:0), Varaždina (2:0) i Istre (1:0), a remizirao je s Lokomotivom.

Podravski list navodi da bi u utorak trebalo biti poznato tko će postati novi trener Slavena. Zasad se spominju Mario Kovačević (49) i Simon Rožman (41). Kovačević je bivši trener Varaždina, koji se zbog raka pluća povukao s klupe toga kluba. Srećom, karcinom se povukao i Kovačević traži novi posao.

Rožman je slovenski stručnjak koji je od 2019. do 2021. u 64 utakmice bio trener Rijeke s kojom je osvojio SuperSport Hrvatski kup. Također, vodio je i Celje, Domžale, Maribor i Sarajevo. Ni on trenutno nema klub.

Standings provided by Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.