Sprema se veliki trade u NBA-u. Boston daje Šestog igrača godine za europskog diva

Foto: EPA

ZAHUKTAVA se period razmjena u NBA ligi, a poznati insajder Shams Charania javlja da je pred dogovorom trade između tri momčadi kojim bi Kristaps Porzingis završio u Boston Celticsima, a Malcolm Brogdon u Los Angeles Clippersima. Treći uključeni klub su, jasno, Washington Wizardsi.

Boston daje Šestog igrača godine za nekadašnjeg All Stara

Boston, koji je ove godine zastao u finalu Istočne konferencije, nastoji pojačati centarsku poziciju dovođenjem 2.21 metar visokog Latvijca. Porzingis (27), All Star iz 2018., prošle je sezone zabijao 23.2 poena u prosjeku u dresu Wizardsa i prvi put nakon 2016./2017. odigrao više od 60 utakmica u sezoni. 

Za to će se Boston odreći 30-godišnjeg Malcolma Brogdona, čovjeka koji je dobio nagradu za najboljeg šestog igrača godine, ali je nakon toga razočarao u doigravanju. On će postati igrač Clippersa, koji u razmjenu uključuju veterana Marcusa Morrisa i šalju ga Wizardsima.

Washington ide u reizgradnju

Wizardsi će uz Morrisa dobiti i izbore na Draftu, čija je količina i vrijednost zasad nepoznata. U Washingtonu su tako krenuli u potpuni rebuild nakon što su u nedjelju svoju najveću zvijezdu Bradleyja Beala poslali u Phoenix Sunse.

Prema Charaniji, klubovi moraju dogovoriti još posljednje detalje razmjene, a jedan od njih je i opcija u ugovoru Kristapsa Porzingisa. On danas mora odlučiti hoće li produljiti aktualni ugovor za još jednu godinu i zaraditi 36 milijuna eura ili će potpisati novi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.