Sramota: Samo dva novinara došla na Sheriffovu presicu, trener odbio govoriti!

TUŽNO, jadno, oronulo...Baš tako izgleda maksimirski stadion i inače, a kada sjednete na potpuno prazne tribine, u trenucima kada se sprema nevrijeme, osjećaj neugode se drastično pojačava. Onda dobijete i sablasan prizvuk kojeg se teško otarasiti i kada ste već pobjegli iz te ruševine.

Upravo je ta sablasnost dočekala igrače, stručni stožer i sve popratne putnike moldavskog Sheriffa. Oko 19.30 sramežljivo, gotovo u nevjerici, provirili su iz tunela podno južne tribine. Plan je bio da trener Sasnitski održi konferenciju za novinare, a onda i posljednji trening pred sutrašnji uzvrat 3. pretkola Lige prvaka.

Bio je to pravi šok za "Šerifovce", vidjelo se to na njihovim prestravljenim licima koja su se pitala gdje smo to došli. Ipak na raspolaganju imaju jedan od najboljih i najskupljih trening kampova u Europi, kao i stadion koji jedini zadovoljava sve Uefine standarde o sigurnosti. Maksimir vjerojatno ne zadovoljava niti jedan...

Nakon početnog šoka, Moldavci su se pribrali i njihov je PR stigao do novinarske "lože" kako bi poručio da je trener spreman za press konferenciju. Mikrofon je bio upaljen, voda na stolu, sve je bilo spremno. Samo je falila jedna sitnica -  nije bilo novinara. Točno dva (2) pripadnika sedme sile (uključujući i moju malenkost) stigla su poslušati što Sheriffov trener ima za reći. Kada je čuo kako se moćan auditorij okupio u prostoriji za konferencije, Sasnitski je uvrijeđeno rekao da mu ne pada na pamet trošiti vrijeme.

Prostorijom je zavladala nevjerica i neugoda. Ipak se sutra ovdje igra 3. pretkolo najjačeg klupskog natjecanja na svijetu. Točno se u tom se trenutku spustio pljusak, nebo se zatvorilo i osjećaj je bio potpun. Osjećaj jada hrvatskog nogometa...

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.