Srbi bijesni. Nizozemci ih predstavljali za Euro i stavili im hrvatsku zastavu

Foto: EPA

DO POČETKA Europskog prvenstva, koje će biti otvoreno utakmicom između domaćina Njemačke i Škotske, ostala su četiri dana. Podsjetimo, na Euru su 24 ekipe raspoređene u šest skupina po četiri momčadi. Dvije najbolje momčadi iz svake skupine, kao i četiri najbolje trećeplasirane, osigurat će plasman u osminu finala.

Na Euru će prvi put nakon 24 godina igrati i Srbija. Ona se nalazi u skupini C, gdje će tražiti prolaz među 16 najboljih protiv Engleske, Danske i Slovenije. Nizozemski medij i televizija NOS Voetbal je proteklih dana radio analize o predstojećem turniru, a dotaknuo se i Srbije kroz prizmu utakmice protiv Engleske s kojima momčad Piksija Stojkovića otvara turnir.

No, Nizozemci su napravili veliki gaf u predstavljanju ekipa. Tako su umjesto engleske zastave stavili onu Ujedinjenog Kraljevstva, dok su umjesto srpske zastave stavili Hrvatsku. Izazvalo je to ljutnju na nekoliko srpskih foruma na Redditu, kao i reakciju dijela medija kojima nije jasno kako si ozbiljan medij može dozvoliti ovakav gaf.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.