Srbi pobjedom protiv Južnog Sudana gurnuli Petrovićev Brazil u četvrtfinale

Foto: EPA

KOŠARKAŠI Srbije pobijedili su u Lilleu reprezentaciju Južnog Sudana 96:85 u posljednjoj utakmici grupne faze olimpijskog turnira, čime su osvojili drugo mjesto u skupini C i pomogli Grcima da se kao druga najbolja trećeplasirana reprezentacija plasiraju u četvrtfinale.

Srbiju su do pobjede predvodili Bogdan Bogdanović s 30 koševa i osam asistencija te Nikola Jokić s 22 poena i 13 skokova. Najbolji u reprezentaciji Južnog Sudana bili su sa po 17 koševa Marial Shayok i Carlik Jones, koji je imao i 10 asistencija. Južnom Sudanu je minimalan poraz mogao donijeti plasman u četvrtfinale, ali su na kraju afrički predstavnici završili s najlošijim koš-količnikom među tri trećeplasirane reprezentacije.

Petrovićev Brazil ide na SAD

Reprezentacije koje su izborile plasman u četvrtfinale bile podijeljene u četiri jakosne skupine po dvije prema rezultatima ostvarenim u grupnoj fazi. Tako su u prvom nositeljskom šeširu bile reprezentacije SAD-a i Njemačke, a u drugom Kanade i Srbije. Kod nepostavljenih reprezentacija u jedan šešir su ušle Francuska i Australija, a u drugi Brazil i Grčka.

Ždrijeb je bio poludirigiran jer je uvjet bio da se u četvrtfinalu ne mogu sresti reprezentacije koje su bile u istoj skupini prvog dijela natjecanja. Tako izvlačenja zapravo nije ni bilo, jer su četvrtfinalni parovi bili određeni tim uvjetom. 

Tako će za mjesto u polufinalu Brazil pod vodstvom Aleksandra Petrovića igrati protiv američke reprezentacije, Francuze čeka okršaj sa sjajnim Kanađanima, Srbija ide na Australiju, a svjetske prvake Nijemce čeka Grčka predvođena Giannisom Antetokounmpom.

Četvrtfinalni dvoboji su na rasporedu u utorak, 6. kolovoza, a košarkaški turnir će iz Lillea preseliti u parišku Bercy Arenu u kojoj će se do ponedjeljka natjecati gimnastičarke i gimnastičari.

Parovi četvrtfinala košarkaškog turnira - utorak, 6.8.

  • Njemačka - Grčka - 11:00
  • Srbija - Australija 14:30
  • Kanada - Francuska 18:00
  • Brazil - SAD 21:30 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.