Srbić se prometnuo u možda najvećeg favorita za zlato. Konkurent šokantno ispao

Foto: EPA

NAJBOLJI hrvatski gimnastičar Tin Srbić (27) imao je odličan dan na Olimpijskim igrama. Za svoju vježbu na preči je dobio ocjenu sudaca 14.600 i nakon dvije održane subdivizije kvalifikacija drži treće mjesto. Treća i posljednja subdivizija se održava u večernjim satima nakon čega će biti poznat i konačan poredak, a Srbić je već sada gotovo sigurno u finalu jer će tamo plasirati najboljih osam iz svake discipline te bi se moralo dogoditi čudo u večernjim satima da Srbić ostane bez plasmana.

Srbić je u ovoj disciplini osvojio srebro prije tri godine u Tokiju. Na preči je također vlasnik svjetskog i europskog zlata. Svjetsko zlato osvojio je 2017. u Montrealu, a europsko prošle godine u Antalyji. Uz to ima po dva svjetska i europska srebra te je velika hrvatska uzdanica za medalju u Parizu.

Sjajne vijesti za Srbića

Prema projekcijama prije Olimpijskih igara, Srbiću se predviđala srebrna medalja, ali nakon današnjeg dana se pretvara u možda najvećeg favorita za zlatnu medalju. Naime, iz konkurencije je danas šokantno otpao Daiki Hashimoto (22). Radi se o jednoj od najvećih zvijezda svjetske gimnastike.

On je bio osvajač zlatne medalje u Tokiju u višeboju i na preči ispred srebrnog Srbića, a isti uspjeh je ponovio na prošlogodišnjem Svjetskom prvenstvu u Antwerpenu kada je također osvojio zlato dok je Srbić bio srebrni. Hashimoto je u kvalifikacijama bio katastrofalan, nije se plasirao u finale niti u višeboju niti na preči. Na preči ga je plasmana koštao pad za vrijeme nastupa.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.