Srbija je na Euru prijavila Albaniju, Kosovo Srbiju, Srbija Hrvatsku... I to nije sve

Foto: Profimedia

MEĐU najčitanijim pričama s Eura su one o prijateljstvu, ali i neprijateljstvu navijača s područja bivše Jugoslavije ili, s obzirom na Albaniju, da proširimo priču, s Balkana. Navijači susjednih ili zemalja iz regije se druže, bratime, zajedno navijaju, poput Hrvata i Albanaca, ili se pak za sada srećom samo verbalno bore, poput Albanaca i Srba. 

Naravno, neki hrvatski navijači su također dali svoj obol ružnom dijelu priče, pa su na utakmici s Albanijom s navijačima rivala vikali "Ubij Srbina", na što Srbi naravno nisu ostali dužni. Ali, oni su se krasno družili i zajedno pjevali sa Slovencima prije i nakon međusobne utakmice. 

Viralan je post s X-a, koji prikazuje koji su Balkanci do sada jedni druge tužili UEFA-i na Euru. Zanimljivo, tuže i savezi reprezentacija koje nisu na Euru. Kosovari tuže Srbe jer njihovi navijači skandiraju "Kosovo je Srbija". Makedonci pak tuže Albance jer njihovi navijači i igrači vrijeđaju pripadnike te nacije.

Do sada su Srbi tužili Albance, koje je onda UEFA kaznila s 37 tisuća eura. Zatim je Kosovo prijavilo Srbiju, koja je kažnjena s 14.5 tisuća eura. Čeka se pravorijek oko tužbi Srbije protiv Albanije, Makedonije protiv Albanije, Srbije protiv Hrvatske i Kosova protiv Srbije.  

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.