Srbija uzela zlato i prestigla Hrvatsku na ljestvici medalja zemalja iz regije

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

HRVATSKA muška vaterpolska reprezentacija osvojila je srebrnu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu. U finalnom susretu igranom u La Defense Areni izgubila je od branitelja naslova Srbije 11:13 (2:5, 3:3, 3:3, 3:2). Jerko Marinić Kragić je s tri gola bio najefikasniji kod Hrvatske, dok je Miloš Ćuk s tri gola predvodio Srbiju.

Hrvatska je u Parizu stigla do četvrte olimpijske medalje u vaterpolu od samostalnosti. Osvojila je treće srebro, nakon Atlante 1996. i Rio de Janeira 2016. Jedino zlato ostaje ono iz Londona 2012. Ovo je treće uzastopno zlato za srpske vaterpoliste na OI-ju, nakon Rio de Janeira 2016. i Tokija 2021.

Finale odlučilo koja je najuspješnija ex-Yu država u Parizu

Hrvatski sportaši tako su nastup u Parizu okončali sa sedam odličja, po dva zlata i srebra te tri bronce. Zlata su osvojili braća Valent i Martin Sinković u veslanju i Barbara Matić u judu, srebra Donna Vekić u tenisu i vaterpolisti, a bronce Miran Maričić u streljaštvu, Sandra Elkasević u atletici i Lena Stojković u taekwondou.

Srbija je na pet osvojenih medalja, ali s jednim zlatom više. Do najsjajnijeg odličja došli su vaterpolisti, Zorana Arunović i Damir Mikec u streljaštvu (miješana timska medalja) te Novak Đoković u tenisu, srebro je osvojila Aleksandra Perišić u taekwondou, a košarkaška reprezentacija osvojila je broncu.

Na kraju Olimpijskih igara ukupni poredak na tablici medalja ne određuje njihov ukupni broj, već broj zlatnih odličja. Prema tome, finale vaterpolista odlučilo je koja je ex-Yu država najuspješnija u Parizu i to je Srbija.

Sve medalje ex-Yu država u Parizu:

1. Srbija - 3 zlata, 1 srebro, 1 bronca - ukupno 5

2. Hrvatska - 2 zlata, 2 srebra, 3 bronce - ukupno 7

3. Slovenija - 2 zlata, 1 srebro, 0 bronci - ukupno 3

4. Kosovo - 0 zlata, 1 srebro, 1 bronca - ukupno 2

5. Crna Gora, Sjeverna Makedonija i Bosna i Hercegovina nisu osvojile nijednu medalju

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.