LIGE PETICE

Srbin koji je postao vlasnik Southamptona objasnio zašto je odlučio kupiti klub

Foto: Shutterstock/Petar Glebov/Pixsell

INVESTICIJSKA tvrtka Sport Republic od danas je novi vlasnik većinskog udjela u engleskom premierligašu Southamptonu, potvrdio je klub. Glavni investitor tvrtke sa sjedištem u Londonu, koju su osnovali Henrik Kraft i Rasmus Ankersen, jest Dragan Šolak, osnivač United Grupe, tvrtke koja stoji iza Telemacha i televizija Sportklub, N1 i Nova TV.

Većinski vlasnik Southamptona dosad je bio Gao Jisheng, kineski biznismen koji je 2017. godine kupio 80% udjela u klubu,. Preostalih 20 posto vlasništva kluba drži Katharina Liebherr s kojom će novi vlasnici surađivati.

Šolak: Southampton ima sve kvalitete koje smo tražili

"Prethodne dvije godine zajedno s vlasnicima dionica našeg kluba tražili smo novog partnera koji će voditi klub u budućnosti, a danas smo pronašli savršeno rješenje. Sport Republic je grupa iskusnih investitora s bogatim iskustvom u elitnom profesionalnom sportu. Takvu kombinaciju je jako teško pronaći, ali smo zadovoljni što je postignut dogovor koji će dugoročno osigurati naš klub", rekao je Martin Semmens, prvi čovjek kluba.

"Zajedno sa svojim partnerima imam veliko iskustvo u sportu i zabavi, a Sport Republic je osnovan s ciljem da spoji stručna znanja i donese nešto jedinstveno na tržište. Southampton ima sve kvalitete koje smo tražili u jednoj velikoj sportskoj organizaciji. To je klub s iznimnim menadžmentom, iznimnim razvojem talenata, momčadi koja igra atraktivan nogomet i ima posvećenu bazu navijača. Presretni smo što smo dovršili ovu akviziciju, što je prvi korak prema provedbi naše strategije ulaganja. Southampton će biti temelj organizacije koju planiramo izgraditi", rekao je Šolak.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.