Srpska legenda kritizirala kapetana reprezentacije: Trebalo ga je otjerati

Foto: EPA

REPREZENTACIJA Srbije oprostila se od Europskog prvenstva kao posljednja u skupini, iza Slovenije, Danske i Engleske. Ekipu su pratile brojne polemike, poput odluke izbornika Dragana Stojkovića Piksija da u prvoj utakmici protiv Engleza na klupi ostavi desetku i kapetana reprezentacije Dušana Tadića.

"Nije ozljeda, nego dio taktike. Želio sam ga poštedjeti. Znao sam da će drugo poluvrijeme biti odlučujuće. Želio sam ga svježeg, to je bio dio taktičkog plana", rekao je tada Piksi, ali Tadić nakon utakmice nije krio da mu odluka izbornika nije dobro sjela:

"Pričao sam s misterom naravno, imamo dobru komunikaciju. Teško sam to prihvatio jer se igra protiv Engleske. Kapetan sam, lider sam. Mislim da sam najbolji igrač ove momčadi, bez lažne skromnosti. Naravno da mislim da sam trebao početi. Poštujem odluku izbornika. Mogao bih puno više napraviti da sam igrao 90 minuta. Ako on želi da Dušan Tadić igra 30 minuta, ja ću igrati. Ja bih naravno volio igrati 90, ali poštujem odluku."

"Kao da je suđeno da se dogodi neki problem"

Nastup reprezentacije Srbije komentirao je legendarni član generacije Crvene zvezde, koja je 1991. bila prvak Europe, Dragiša Binić: "Mi smo u startu napravili grešku, ušli smo u avion s oznakama druge države (Hrvatske), to je loš početak o kojem se ne govori, već tad smo bili u problemu. Odlazimo tamo s dozom ljutnje, kao da je suđeno da se dogodi neki problem."

Zatim se osvrnuo na Tadićevu javnu kritiku izbornika: "Znam Piksija, odrasli smo zajedno. Nema šanse da ga ne bih otjerao. I trebalo ga je otjerati! Pa znate mene, kakav sam bio, pa nisam imao takve ispade. Najviše me boli što je narod koji voli nogomet odvojio ‘od usta‘ da dođe tamo, doveli su djecu, dolazili u probleme, tukli se s drugim navijačima, gledali, mučili se i onda još to..."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.