Srpski dvojac bio je usred borbe za finale. Onda je jedan od njih prestao veslati

Foto: EPA

SRPSKI veslači Nikolaj Pimenov i Martin Mačković nisu se uspjeli plasirati u finale discipline dvojac na pariće. U svojoj polufinalnoj grupi osvojili su četvrto mjesto, iako su se do samoga kraja 2000 metara duge utrke borili za prolazak. U završnici je Pimenov odustao i prestao veslati, a Mačković ga je pokušao potaknuti da nastavi, međutim nije uspio i utrku su završili s vremenom 6:17.33.

Srpski mediji pišu da je Pimenov bio preumoran. U posljednjih 50-ak metara tako ih je prestigla rumunjska posada, a ispred njih bili su i Španjolci te Nizozemci. Prvih troje osiguralo je plasman u finale, gdje će se boriti za medalje, dok su srpski veslači kao četvrti ostali bez te prilike.

Hrvatski veslači u polufinalu

Podsjetimo, hrvatski predstavnici, braća Valent i Martin Sinković u dvojcu bez kormilara te Damir Martin u samcu, izborili su finale odnosno polufinale svojih disciplina. Sinkovići su danas bili najbrži u polufinalnoj utrci, a Martin će nastupiti u četvrtak u jutarnjim satima. Braća Anton i Patrik Lončarić nisu se, pak, u utorak plasirali u polufinale dvojca na pariće.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.