Srpski košarkaš koji je usred Sarajeva dizao tri prsta: Bio sam klinac, budala

Screenshot: Jao Mile Podcast

BOSNA i Igokea su u lipnju 2008. godine odigrale jedan od njihovih najzapamćenijih košarkaških okršaja. Taj susret je odigran u Skenderiji, u sklopu završnice prvenstva, a Bosna je slavila s 84:79. Ipak, utakmica se najviše pamti po kaosu koji je izazvao srpski košarkaš Milnan Bocka.

Tada košarkaš Igokee, danas je već 15 godina u mirovini te je gostovao u Jao Mile Podcastu i objasnio svoj potez. Naime, Bocka je nakon jednog koša podigrao tri prsta i pokrenuo kaos na tribinama koji je rezultirao privremenim prekidom utakmice. 

"Puna Skenderija, a ja lud klinac. Igram ono moje da ukradem loptu, doslovno 200 posto. Dajem trojku 69:66. Preklop u glavi, ja izlazim, dignem tri prsta. Taj delirij u hali, prekid utakmice", započeo je Bocka pa nastavio:

"Ja se ničeg ne bojim, ali kad ti stojiš na klupi, 500 ljudi drma... Taj strah... Gađaju te mobitelima, upaljačima, kovanicama, prekid utakmice. Kažem: 'Je*ote, što je ovo.' Mi idemo u tunel, okrenemo se, stručni stožer se tuče s navijačima, kaos, prazni se hala, izašli mi van. Ali pojma nemam da sam ja to zakuhao. Neće nitko izaći van, ja izađem... Cijela dvorana mi govori da sam glupan, ispričao sam se na konferenciji. Nisam nacionalist, nije nijedan sportaš. Imam prijatelja Hrvata, muslimana, to su vrhunski ljudi. Bio sam klinac, budala. Jedva smo izvukli živu glavu."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.