Srpski košarkaš promijenio tri kluba u tjedan dana u NBA ligi pa se vratio u Euroligu

Foto: Profimedia

FILIP PETRUŠEV, 23-godišnji srpski košarkaš, nakon samo nekoliko mjeseci napustio je NBA ligu te je potpisao trogodišnji ugovor s pirejskim Olympiakosom.

Petruševa su Philadelphia 76ersi izabrali kao 50. na draftu 2021., nakon što je osvojio priznanja za najboljeg strijelca i MVP-ja ABA lige u dresu Mege. Nakon toga prešao je u Efes, s kojim je postao europski prvak, ali uopće nije igrao u doigravanju, da bi prošle sezone revitalizirao karijeru u Crvenoj zvezdi.

Dvije godine nakon što je draftiran, došao je u NBA, prošao pripreme sa Sixersima i 29. listopada debitirao odigravši nepune tri minute "garbage timea" u visokoj pobjedi nad Portlandom. Samo tri dana kasnije Sixersi su ga uključili u veliku razmjenu te ga s Jamesom Hardenom poslali u LA Clipperse.

Kingsi ga otpisali

U trejd je bio uključen samo kako bi se poklapali razmijenjeni ugovori, ali Clippersi ga nisu trebali te su ga dva dana kasnije proslijedili Sacramento Kingsima u zamjenu za draft prava na njegova sunarodnjaka Luku Mitrovića. Oni su ga pak poslali u Stockton Kingse, svoju filijalu u Razvojnoj ligi. Za njih nije zaigrao jer su ga glavni Kingsi odmah vratili u Sacramento, za koji je u protekla tri tjedna odigrao još sedam minuta raspodijeljenih na dvije utakmice i postigao tri poena. Očito nije pokazao dovoljno te su Kingsi u subotu raskinuli ugovor s njim.

Srpski reprezentativac, koji je tijekom ovog ljeta bio i član momčadi koja je na Svjetskom prvenstvu osvojila srebrnu medalju, odlučio se tako za brzopotezni povratak u Europu te će odsad nositi dres kluba iz Pireja koji se na startu nove euroligaške sezone nalazi na petom mjestu ljestvice s omjerom 6-4.

Prošle sezone Petrušev je u Euroligi prosječno ostvarivao 10.7 poena po utakmici uz 5.2 skokova.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.