Srpski mediji: Skandal! ATP je oštetio Đokovića

Foto: Epa

IZA Talijana Jannika Sinnera (23) je najbolja godina u karijeri. Početkom sezone došao je do svog prvog Grand Slam naslova, i to nakon što je na Australian Openu s trona skinuo Novaka Đokovića, a zatim se učvrstio kao svjetski broj jedan na ATP ljestvici.

Sada je otkriveno da je Sinner u ožujku proživljavao dramu. Naime, pao je na doping-testu. U krvi mu je pronađena niska, ali i dalje nedozvoljena količina klostebola, steroida koji se često koristi za izgradnju mišićne mase. Kada mu je nakon osam dana uzet drugi uzorak, Sinner je i dalje bio pozitivan.

Izgubit će dio bodova i novca

Automatski je suspendiran, ali se uspješno žalio i mogao je nastaviti igrati. Agencija ITIA (The International Tennis Integrity Agency) utvrdila je da je Sinnerovu krv nenamjerno kontaminirao Giacomo Naldi, njegov fizioterapeut.

Naldi je imao posjeklinu na ruci koju je sanirao sprejem kupljenim u ljekarni, a takvi sprejevi često sadržavaju male količine klostebola. Naldi je rukama na kojima je tog steroida bilo u tragovima tretirao Sinnera i tako ga kontaminirao. Nezavisna komisija sada je Sinnera oslobodila krivnje, ali ostat će bez bodova i novca koje je zaradio na turniru u Indian Wellsu.

Srbi bijesni na ATP

Nakon brisanja rezultata iz Indian Wellsa gdje je osvojio 400 bodova, čekala se reakcija ATP-a vezana za rang listu. Navijači Novaka Đokovića očekivali su da će se Sinneru bodovi oduzeti retroaktivno, što bi značilo da bi Srbin dobio još jedan tjedan na vrhu čime bi povećao broj tjedana na broju 1 na čak 429 tjedana.

Ipak, ATP je to odbio napraviti, na što su srpski mediji pobjesnili. "Skandal – ATP oštetio Đokovića!, naslov je portala B92, koji citira američkog novinara Bena Rothenberga.

"Sinnerovih 400 bodova na rang listi iz Indian Welsa koji su poništeni neće biti retroaktivno oduzeti. Prošli tjedan će se stoga i dalje računati kao 10. Janika Sinnera na prvom mjestu, a ne 429. Novaka Đokovića. Ne mogu reći da mislim da je to ispravno", poručio je Rothenberg.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.