Srpski mediji: Zastava Torcide ili Hajduka ne može na Marakanu

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

NOGOMETAŠI Crvene zvezde u četvrtak od 18:45 dočekuju Benficu u utakmici prvog kola Lige prvaka. Srpski mediji pišu da bi se na stadionu Rajka Mitića u Beogradu moglo skupiti oko 2500 navijača portugalske momčadi i da bi među njima moglo biti i pripadnika splitske Torcide.

Torcida i No Name Boys, kako se naziva navijačka skupina Benfice, već su godinama prijateljske navijačke skupine te često zajedno navijaju. Stigli su tako Portugalci nedavno i u Zagreb kako bi pomogli Torcidi u teškim vremenima za klub. Tijekom derbija protiv Dinama razvili su i koreografiju u drugom poluvremenu kako bi izrazili prijateljstvo. Istaknuli su i natpis "e pluribus unum", koji je i na grbu Benfice, a znači "iz mnoštva jedan".

Zajedno su i prekinuli derbi kad su teren zasuli bakljama. Neke su letjele i do centra. Zbog toga je utakmica prekinuta na desetak minuta te je sudac Igor Pajač morao drugo poluvrijeme produljiti 13 minuta. Susret je završio pobjedom Hajduka 0:1. Jedini gol zabio je Marko Livaja na asistenciju Dominika Prpića.

Provest će se ozbiljan pretres

Srpski mediji navode da će se pokušati spriječiti dolazak Hajdukovih navijača na stadion u Beogradu. "Hoće li se poneki pojedinac provući u grupi Portugalaca do Marakane, možda je neizvjesno, ali je sigurno da na stadion neće biti dozvoljeno unošenje bilo kakvih zastava Torcide ili Hajduka i da će se provesti ozbiljan pretres", piše sportklub.n1info.rs.

"Nije to ograničavanje ljudskih i sportskih prava, nego sigurnosna mjera da ne dođe do kaosa. Hajdukova obilježja bila bi jasna provokacija, što bi moglo dovesti do incidenata", dodaje se.

Standings provided by Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.