Srpski navijač maskiran u redara ukrao Crnogorcima zastavu. To je izazvalo kaos

Foto: Telegraf

SRBIJA je na Marakani pobijedila Crnu Goru (3:1) u susjedskom derbiju s ogromnim ulogom - odlaskom na Euro. Zato su oko meča bile velike tenzije, a na njemu tisuću navijača Crne Gore koji su u konvoju autobusa došli u Beograd.

Nakon što je Srbija u 73. minuti postigla drugi gol, slavlje domaćih i tugu gostiju iskoristio je navijač Srbije koji se prerušio u redara. Sa zaštitarskim markerom došuljao se do ograde kaveza za gostujuće navijače te im od tamo ukrao zastavu.

Na to su Crnogorci podivljali. Trgali su stolice i njima gađali navijače Srbije na tribinama oko njihovog kaveza, ali ih bacali i u teren. Navijači Srbije na to su im uzvratili povicima "Šiptari". Tako vrijeđaju Crnogorce jer u toj državi žive brojni Albanci, a pripadnici tog naroda igraju za Crnu Goru. Srbi pak Albance ne podnose. 

Ubrzo su gostujuće navijače okružili brojni pripadnici interventne policije, ali Crnogorci se nisu smirivali. Upravo suprotno, projektilima su zasuli i srpske policajce. Oni su ipak uspjeli smiriti podivljale Crnogorce tako što su uhvatili kradljivca njihove zastave te im je vratili.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.