Srpski nogometaš koji je skoro umro na terenu: Na tribinama je bio Božji anđeo

Foto: Instagram

SRPSKI nogometaš Dragiša Gudelj (27) ljetos je završio profesionalnu karijeru na preporuku liječnika nakon što je skoro izgubio život na terenu. Gudelju je prošle godine dvaput stalo srce. Prvi problemi dogodili su se u ožujku kad je bio klinički mrtav, ali su ga liječnici uspjeli spasiti. Slično se dogodilo i u prosincu.

Par mjeseci nakon završetka karijere dao je intervju za španjolski As. Ispričao je kako sada želi mentalno ojačati nakon odlaska iz nogometa. Na pitanje čega se sjeća iz ožujka 2023. kad se srušio na utakmici njegove Cordobe i Racing de Ferrola, odgovorio je: 

"Bio sam na terenu praktički mrtav, bez pulsa. Meni je to sve bilo kao sekunda. Kad sam ustao, pitao sam što mi se dogodilo. Mislio sam da me netko udario. Kasnije su mi rekli da sam bio bez svijesti oko sedam minuta, dok je srčani zastoj trajao tri minute", rekao je Gudelj.

"Imao sam sreće što se Bog pobrinuo da tog dana na tribinama bude njegov anđeo"

Gudelj smatra da je intervencija liječnika bila brza i dobro koordinirana. "Imao sam sreće što se Bog pobrinuo da tog dana na tribinama bude njegov anđeo Pepe Segur, kardiolog bolnice u Cordobi, jedan od najboljih u Španjolskoj i veliki navijač Cordobe.

On mi je drugi otac, s njim imam poseban odnos. Bio je prisutan i kad sam odlučio prestati s nogometom, dva-tri dana nakon što mi se to dogodilo drugi put. Kad me je vidio kako padam, već je znao što se događa, nije oklijevao te je uskočio na teren. S doktorom Bretonesom iz Cordobe mirno je riješio situaciju na punom stadionu.

Ni njima to nije bilo lako. Tri i pol minute života nisu mala stvar. Bio sam na rubu da se ne vratim ili da se vratim na neki drugačiji način. Hvala Bogu i njima, koji su pravovremeno bili tu. Dugujem im život", rekao je Gudelj, koji ne razmišlja o trenerskoj karijeri, ali volio bi biti sportski direktor.

Razgovarao je s Eriksenom

Gudelj je o problemima sa srcem razgovarao s danskim reprezentativcem Christianom Eriksenom, koji je srčani udar doživio na Europskom prvenstvu 2021. godine, a zatim se vratio nogometu.

"Nazvao me i pričali smo skoro sat vremena nakon prve epizode. Bio sam uplašen kao malo dijete, imao sam puno pitanja nakon onoga što mi se dogodilo, a on je bio jako smiren. Savjetovao me, pogotovo po pitanju mentalnog stanja. Rekao mi je da je teško, ali da moram biti pozitivan, prihvatiti situaciju i da se to može svakome dogoditi", prepričao je Gudelj.

Gudelj se nakon prvog zastoja nije bojao, ali ga je nakon drugog, kaže u intervjuu za As, bilo strah smrti.

Igrao je na poziciji stopera

Gudelj je karijeru počeo u mladim kategorijama NAC Brede jer je rođen u Nizozemskoj, gdje je i odrastao, ali ima srpsko državljanstvo. Nakon toga igrao je za B momčad Ajaxa, švicarski Wohlen, portugalski Guimaraes te sada za Cordobu. Igrao je na poziciji stopera, a mogao je pokriti i poziciju lijevog beka.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.