Stranac koji je pod srpskom zastavom postao najbolji na svijetu otišao u mirovinu

Foto: EPA

GRUZIJSKO-SRPSKI hrvač i olimpijac Zurabi Datunašvili odlučio je okončati svoju karijeru u 33. godini života. Datunašvili je pod zastavom Gruzije dva puta bio prvak Europe, a zatim je zbog sukoba sa Savezom prešao pod srpsku. U Srbiju je donio dva naslova svjetskog prvaka, postao sportaš godine, a na OI-ju u Tokiju je osvojio broncu.

"Nisam u mogućnosti vratiti se u formu"

Želio je nastupati u Parizu idućeg ljeta, ali od toga je morao odustati zbog zdravlja: "Otkad znam za sebe, posvećen sam hrvanju. Bilo je nekih velikih pobjeda, ali i mnogih razočaranja u mojoj karijeri. Sa samo 21 godinom plasirao sam se na svoje prve Olimpijske igre i ostvario san svakog sportaša. Poslije Olimpijskih igara u Tokiju moj cilj bile su Igre u Parizu i pripremao sam se za njih.

Dio javnosti je prošlog ljeta znao da sam imao zdravstveni problem i da mi je potrebna hitna operacija. Nažalost, uslijed zdravstvenih razloga nisam u mogućnosti vratiti se u formu i zato završavam karijeru s 32 godine. Ne želim napustiti sport, iako više neću biti aktivan natjecatelj.

Želim iskoristiti svojih 26 godina iskustva u hrvanju kako bih razvijao sport u Srbiji, Gruziji i na drugim mjestima. Želio bih zahvaliti svima koji su me podržavali i sa mnom dijelili radost pobjede i žal neuspjeha."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.