Srpski savez: Ako UEFA ne kazni Hrvate i Albance, nećemo igrati na Euru

Foto: Profimedia

HRVATSKA je remizirala s Albanijom 2:2 u drugom kolu Europskog prvenstva. Albanci su nakon jako lošeg prvog dijela Hrvatske vodili 1:0, a momčad Zlatka Dalića u drugom poluvremenu preokrenula rezultat u razmaku od dvije minute. Ipak, Hrvatska nije uspjela sačuvati vodstvo te je u 95. minuti primila pogodak za podjelu bodova.

Na tribinama Volsparkstadiona u Hamburgu, koji prima 57 tisuća gledatelja, navijačke snage Hrvatske i Albanije bile su izjednačene. Navijači ove dvije reprezentacije družili su se i dan prije na ulicama Hamburga u prijateljskom ozračju, zajedno pili i pjevali.

No na stadionu nije prošlo bez incidenata. Albanski navijači tijekom utakmice su skandirali "Ubij Srbina!", a na kraju utakmice nekolicina navijača ušla je na travnjak. Što se tiče Hrvata, zapalili su nekoliko dimnih bombi iza gola, što se moglo vidjeti i u prijenosu, a u spomenutom skandiranju dio njih se pridružio Albancima. To skandiranje razbjesnilo je Srbe, pa se povodom toga oglasio generalni tajnik nogometnog Saveza Srbije Jovan Šurbatović koji je to osudio i poručio da će tražiti kaznu od UEFA-e.

Srbi poslali apel UEFA-i da se kazne Hrvati i Albanci 

''FSS će zahtijevati od UEFA-e najoštrije mjere, pa i po cijenu da ne nastavimo natjecanje. Ovo je skandalozno i ne želimo da se to ponavlja", rekao je Šurbatović za RTS, ali nije precizirao kakvu kaznu očekuje:

"Želimo da drakonski budu kažnjeni navijači koji su uzvikivali neprihvatljive parole. Uputit ćemo apel UEFA-i povodom današnjih događanja. To nema nikakve veze sa sportom i nogometom. Ne želimo politizirati prvenstvo.''

UEFA je s ukupno 14.500 eura kaznila i Srbiju zbog incidenta navijača tijekom susreta s Engleskom.

"Mi jesmo kažnjeni, ali to su pojedinačni slučajevi. Mi smo kažnjeni zbog jednog pojedinca zbog rasističkog vrijeđanja. To mi nismo. Ne želimo da se to pripiše našim navijačima. Svakoga primamo otvorenog srca i po tome smo poznati. Apeliram da protiv Slovenije i Danske budemo gospoda", govori Šurbatović, koji se još jednom vraća na slučaj iz Hamburga:

''Ovo nije zapamćeno u povijesti nogometa. Takvim stvarima u nogometu nije mjesto. Ne želimo sudjelovati na Euru ako se takve stvari događaju. Kako smo stalno u komunikaciji s UEFA-om, sigurni smo da će kazne biti rigorozne.''

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.