Srpski tenisač: Srbi ne vole tenis, nego Đokovića

Foto: Profimedia

DUŠAN LAJOVIĆ (34 godine, 66. na ATP ljestvici) nakon poraza od Danila Medvedeva u prvom kolu US Opena dao je zanimljiv komentar, koji je postao hit u Srbiji. Na pitanje srpskih novinara hoće li Srbi nakon Đokovićeve objave da neće igrati turnir u Beogradu pokazati vole li tenis ili samo Novaka, odgovorio je:

"Mogli smo to vidjeti i na Serbia Openu i na nekim Davis Cup susretima ranije kada smo igrali u Beogradu. Iskreno, ne mislim da su Srbi teniski fanovi, mislim da su fanovi doživljaja da pobjeđuju s Noletom i da gube s njim. To vjerojatno ima neku dublju pozadinu. S druge strane, kada odeš na male turnire u Italiji, Francuskoj ili Španjolskoj, njima je to u krvi, to su im društvena događanja. Okupljaju se tamo i to je mjesto gdje provode vrijeme prateći tenis bez obzira na to ima li na turniru njihovih igrača.

"Vidjeli smo na tribinama u Beogradu da publika baš i nema interesa za ikoga tko nije Novak ili Top 3"

Kod nas se to ne događa, ali bilo bi lijepo da se promijeni. Ovisi tko će igrati od drugih stranih igrača, ali vidjeli smo na tribinama u Beogradu da publika baš i nema interesa za ikoga tko nije Novak ili Top 3, što je nerealno gledati nekog takvog u Beogradu na turniru iz serije 250. Daj Bože da pogriješim i da budu pune tribine", odgovorio je Lajović u stilu Nikole Jokića s njegovom čuvenom rečenicom prije nekoliko godina "Srbi ne vole košarku, vole samo one koji pobjeđuju".

Istaknuo je Lajović da postoji razlika između Beograda i Banja Luke: "Banja Luka je drugo i tamo nekako nema toliko događanja kao u Beogradu. Čak i kada sam igrao challenger prije 10 godina su bile pune tribine i drugačija je kultura ljudi tamo. Željni su, ne znam sad da li konkretno tenisa, ali događanja. Beograd ima što hoćeš i konstantno se svašta događa. Beograđani koji dolaze na tenis dolaze da budu viđeni, a ne da gledaju turnir."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.