Stigao je u Hajduk kao kapitalac i bacio navijače u ekstazu. Sad ga nema nigdje

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

HAJDUK je zadnjih godina u prijelaznim rokovima dovodio brojne strance. Svakakvi igrači prošli su kroz poljudske svlačionice, i dobri i loši, ali rijetko koji je podignuo toliko pozornosti kao Vadis Odjidja-Ofoe koji je ovog ljeta stigao kao slobodan igrač.

Iskusni Belgijac, koji je u karijeri odigrao 450 utakmica u belgijskoj ligi, bio je velika želja Ivana Leke i "kapitalac" kojega su navijači dugo čekali. Odjidja-Ofoe odigrao je prošle sezone 44 utakmice za Gent iako je početkom godine bio na operaciji koljena i trebalo mu je vremena da se vrati.

Leko ga je želio

Ugovor u Gentu mu je istekao, a Leko ga je jako želio jer je kao trener Club Bruggea imao priliku iz prve ruke gledati Odjidja-Ofoea kad je bio u najboljoj formi. Kad se ukazala prilika da ga dovede, Hajduk nije oklijevao iako je Belgijac već bio napunio 34 godine i vidno je bio na zalazu karijere.

Debitirao je u porazu od Dinama u Superkupu 1:0 odigravši 22 minute, ali se navijačima na najbolji način predstavio tjedan dana kasnije kad je Hajduk okrenuo prvenstveni derbi na Maksimiru i slavio 2:1. Odjidja-Ofoe je ušao u 56. minuti i igrao je odlično, a u nadoknadi je iz kornera nabacio Pukštasu za veliko slavlje Splićana.

"Odjidja je spektakularan. Ovo nikad nisam vidio u Hajduku, svaki potez mu ima smisla", "On je igrač koji nam može donijeti titulu", "Napokon neki igrač Livajine klase", "Odjidja je bog nogometa", "Na koju prevaru smo ga doveli?!", bili su samo neki od komentara na društvenim mrežama na igru bivšeg belgijskog reprezentativca.

Upisao dvije asistencije u čitavoj sezoni

Očekivanja od Odjidja-Ofoea, koji je tek ulazio u formu, bila su velika, ali sve je na tome ostalo. Od tog derbija do danas Belgijac je vrijedan spomena bio samo na utakmici protiv Slavena u 4. kolu SuperSport HNL-a. U igru je ušao na poluvremenu i potpuno razdrmao Hajduk. 

S njim na terenu igra je postala tečnija, a dobar nastup okrunio je asistencijom za gol Melnjaka za konačnih 3:0. To je bio zadnji doprinos Odjidja-Ofoea u igri Hajduka te je u svim ostalim utakmicama uglavnom bio nevidljiv.

Od utakmica koje je započeo Hajduk je dobio samo Rudeš, a s njim u početnoj postavi upisao je poraze od PAOK-a, Istre i Gorice. Utakmica s Goricom bila je zadnja u kojoj je bio u početnom sastavu, a u zadnja dva derbija s Dinamom i Rijekom ulazio je s klupe bez ikakvog opipljivog učinka.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.