Štimac: Bilić nije tu zbog Markovića, nakon debakla u kvalifikacijama nije imao kamo otići

DEMONSTRACIJA moći aktualnog predsjednika HNS-a Vlatka Markovića na današnjem skupu u hotelu "Westin" nije poljuljala samopouzdanje njegovog protukandidata Igora Štimca.

> Video - Šuker uz Markovića u prvom redu: HNS najavio ulaganja teška 42 milijuna eura!

> Video - Šuker is back!

> Video - Bilić "vječni demokrat": Sve ponude odbio sam zbog Markovića!

Umjesto o detaljima programa i planovima za budućnost 74-godišnji Marković citirao je statute i pravilnike te nabrajao uspjehe domaćeg nogometa. Ipak, događaj je privukao velik broj uzvanika i novinara.

"Na Markovićevu paradu došli su oni koji primaju plaću Saveza"

"Bila je to parada kiča, puno šminke, a malo sadržaja. Najavljivali su prezentaciju programa o kojem se ni danas nije čula niti riječ. Velik broj ljudi koji je bio tamo su oni koji se na utakmicama kreću oko švedskih stolova, a ostatak prima plaću od Saveza. Rijetke su osobe tamo bile vrijedne pažnje", rekao je Štimac za Index dodavši u šali kako je Vlatka Pokos bila jedna od rijetkih prisutnih koji su zaslužili pozornost.

Nakon obećanja i statistika o kojima slušamo posljednjih nekoliko godina, Marković se ponovo raspričao o reprezentativnom kampu za koji je, prigodno, uoči početka svečanosti pronađen partner koji će uložiti u HNS-ovu infrastrukturu 42 milijuna eura. Zdravko Mamić zakunuo se djecom kako je novac već na računu ugledne banke "Barclays".

"Ništa novo, već godinama daju takva obećanja. Nedavno su rekli da recesija nije vrijeme za gradnju kampova, a sada opet najavljuju nove projekte", kaže Štimac i nastavlja: "A novac o kojem govore možda je došao i od transfera Dinamovih igrača".

Osim brojnih uglednika iz hrvatskog nogometa potporu Vlatku Markoviću dao je i sadašnji stručni stožer na čelu sa Slavenom Bilićem, ali i novi trener Crvene Zvezde Robert Prosinečki. Bilić je u svom govoru zahvalio Markoviću na prilici da on zajedo sa svojim pomoćnicima vodi najbolju hrvatsku momčad. Iako je prije godinu dana govorio da na klupi reprezentacije ostaje zbog "glasa javnosti", Bilić je danas priznao kako je Marković jedini razlog zbog čega je odbio bogate inozemne ponude.

"Njegove promjene razmišljanja ne iznenađuju, a na klupi je ostao jer nije imao kamo otići nakon onog debakla u kvalifikacijama", komentirao je njegov bivši suigrač iz generacije "Vatrenih".



"Šuker je jasno rekao da nema što ponuditi"

Mamićev "plan B" ili "adut iz rukava", kako god nazivali Davora Šukera, sjedio je pored Markovića, a za medije po običaju nije imao komentara. U slučaju da Izborna skupština 17. prosinca ne odabere niti jednog kandidata, Šuker će na sljedećim izborima biti kandidat ZNS-a.

Podsjećamo, Šuker je kratko rekao: "Ovdje sam zbog potpore Vlatku Markoviću. Vraćam se u hrvatski nogomet. Nije važno što želim raditi, samo je bitno da prođe 17. prosinac".


Što on može ponuditi hrvatskom nogometu?

"Šuker je vrlo jasno rekao što može ponuditi. Nema ništa. I sam je rekao da je tamo samo zbog podrške Vlatku Markoviću", kaže Štimac i zaključuje:

"Nisam zabrinut, zašto bih bio? Ovi izbori su jedanaesterac kojeg ja pucam i gađat ću u rašlje".

Još uvijek sporne tri županije

Do Izborne skupštine HNS-a preostalo je tjedan dana i najžešća borba tek se očekuje. Vlatko Marković čvrsto je odlučio izbjeći svaki izravni kontakt sa svojim protukandidatom, pa tako i javno sučeljavanje koje je odmah odbio. Na skupu u "Westinu" je pokazao zašto - Štimac ima detaljan program i planove za budućnost nogometa, dok "El presidente" ima nasmiješenu Vlatku Pokos, lijepo uvezanu knjižicu punu novih obećanja i Zdravka Mamića koji u svojim govorima sve više otkriva sebe kao pravog vladara Rusanove.

Županijski nogometni savezi izrazili su svoje javne potpore i kako sada stvari stoje Markovića podržava 12, a Štimca 9 saveza. Međutim, Izborna komisija mora još riješiti probleme sa Dubrovačkom i Brodsko-posavskom županijom. U prvoj je sporan bio kvorum koji je izglasao potporu Štimcu, dok se druga žalba tiče nedovoljnog broja klubova u Brodsko-posavskoj županiji koja bi, ako se žalba uvaži, spala sa tri na dva glasa. Ni Zagrebački nogometni savez, tvrde iz Štimčevog tabora, ne bi trebao imati trojicu predstavnika u Skupštini jer Vlatko Marković u trenutku izbora nije predsjednik saveza, nego predsjedavajući, pa time gubi to pravo. Žalbena komisija mora se sastati u roku od dva dana.

Konačnu odluku na kraju će donijeti članovi Skupštine iako se još ne zna točan broj onih koji će imati pravo pristupiti glasovanju. Udruga prvoligaša tek mora odrediti svoja dva predstavnika, a onda će svatko izabrati svojeg favorita.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.