Stipe Biuk dolazi u Hajduk na posudbu. Evo kad će biti predstavljen

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

STIPE BIUK (21) dolazi u Hajduk na jednogodišnju posudbu iz Real Valladolida. Doznajemo da su svi uvjeti između klubova dogovoreni te će Biuk u popodnevnim satima sletjeti u Split i bit će prisutan na utakmici koju Hajduk večeras igra protiv Osijeka. Službeno predstavljanje očekuje se sutra.

Hrvatski U-21 reprezentativac je pod ugovorom sa španjolskim prvoligašem Real Valladolidom, s kojim je u La Ligu ušao prošle sezone. Bio je tad na posudbi iz Los Angeles Galaxyja, no imao je klauzulu po kojoj ga Valladolid mora otkupiti za četiri milijuna eura ako uđe u prvu ligu, što se i dogodilo. Ugovor sa španjolskim prvoligašem ga veže do ljeta 2029. godine, a Transfermarkt njegovu vrijednost procjenjuje na četiri milijuna eura.

Odbio je druge ponude i htio doći samo u Hajduk

Krilni napadač nije ove sezone u planovima trenera Paula Pezzolana, koji je još prije sezone najavio da bi ga mogao poslati na posudbu. Biuk je još u lipnju imao ponudu nizozemskog Utrechta, a pred kraj prijelaznog roka je odbio poljski Rakow i jedan portugalski klub.

Iako do prije tjedan dana njegov dolazak u Hajduk nije bio opcija ni realnost, nazvao ga je sportski direktor Nikola Kalinić, a potom je razgovarao i s trenerom Gennarom Gattusom, koji ga je uvjerio da mu može pomoći da postane bolji igrač te da ga treba. Biuk je na kraju htio doći samo u Hajduk, u kojem je započeo profesionalnu karijeru prije tri godine. Da bi se ovaj posao završio, odrekao se dijela plaće za iduću sezonu iako su drugi klubovi mogli pokriti sva njegova primanja.

Odigrao je za splitski klub 67 utakmica, zabio šest golova te podijelio jednako toliko asistencija. Prodan je prije godinu i pol u Los Angeles FC za osam i pol milijuna eura. Biuk će popuniti deficitarnu poziciju lijevog krila, koja je postala još tanja odlaskom Emira Sahitija u njemački HSV.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.