Što će biti s Gabrielom Vidovićem? Kicker: Slučaj je otvoren

Foto: EPA

GABRIEL VIDOVIĆ (20) je prošlu sezonu proveo na posudbi u Dinamu. Zagrebački klub to je platio 500 tisuća eura te je ponudio 1.7 milijuna eura kako bi ga otkupio, no Bayern nije prihvatio jer je tražio dvostruko više. Krilni napadač se potom vratio u minhenski klub te prošao pripreme i igrao utakmice pod trenerom Vincentom Kompanyjem.

Tottenhamu je prijateljskom susretu odigranom u Južnoj Koreji, u pobjedi 2:1, zabio vodeći pogodak, te je bio proglašen igračem utakmice. Minutažu je dobio i protiv njemačkih niželigaša Durena (1:1) i Rottach-Egerna (14:1). Kicker piše da je njegova "budućnost u Bayernu nejasna", a ugovor mu vrijedi još jednu godinu.

Vidović je više puta odbijao produljiti suradnju s Bavarcima, tvrdi Kicker, jer ne želi više ići na posudbe, odnosno želi igrati u kontinuitetu. Iako ga je Kompany koristio na pripremama, njemački medij očekuje da pokraj Jamala Musiale, Mathysa Tela, Thomasa Müllera i ostalih ofenzivaca neće dobiti minutažu. Međutim, uzevši u obzir da je bio dobar prema pripremama, konačna odluka se još čeka.

"Sportski direktori su primijetili da je Vidović statistički pobijedio Baturinu"

Hrvatski U-21 reprezentativac navodno ima nekoliko ponuda. Kicker navodi da je odbio francuski Brest i španjolski Real Valladolid, a kažu i da se raspitivao trener Eintracht Frankfurta Dino Toppmöller, koji Vidovića poznaje iz Münchena.

"Prijelazni rok otvoren je još gotovo mjesec dana, Vidovićev slučaj je potpuno otvoren. U konačnici, nekoliko sportskih direktora u Njemačkoj, Španjolskoj, Francuskoj i Italiji primijetilo je da je Vidović prošle sezone u Dinamu statistički pobijedio Martina Baturinu, čija se tržišna vrijednost procjenjuje na 20 milijuna eura. Vidović ima potencijal", piše Kicker.

Prema podacima Transfermarkta, Baturina je prošle sezone upisao 51 nastup, odnosno 3900 minuta na terenu, uz osam pogodaka i devet asistencija za Dinamo. Vidović je odradio 40 nastupa, odnosno 2051 minutu, s devet pogodaka i tri asistencije.

Plettenberg: Eintracht nije zainteresiran za Vidovića

Skyev insajder Florian Plettenberg, jedan od najpouzdanijih u Njemačkoj, tvrdi da Eintracht nije zainteresiran za Vidovića. S druge strane, naglasio je kako je krilni napadač ostavio dobar dojam tijekom južnokorejske turneje. Poput svojih kolega iz Kickera, Plettenberg potvrđuje da Vidovića budućnost nije jasna.

Transfermarkt: Vidović vrijedi 3.5 milijuna eura

Vidović je ranije u karijeri bio na posudbi u nizozemskom Vitesseu te je igrao za drugu momčad Bayerna. Transfermarkt mu vrijednost procjenjuje na 3.5 milijuna eura. Za hrvatsku U-21 reprezentaciju ima 16 nastupa i dva pogotka.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.