SMRT DENISA TOTA

Što je istina u slučaju smrti Denisa Tota? Postoje dvije verzije priče

Foto: Butel Skopje

HRVATSKI rukometaš Butela Skopje Denis Tot (27) preminuo je danas u bolnici nakon što je u ranim jutarnjim satima doveden bez svijesti nakon zabave u jednom noćnom klubu u Skoplju.

Prva verzija događaja koja se proširila makedonskim i hrvatskim medijima bila je da je Tot napadnut i pretučen. Međutim, tamošnja policija je demantirala te tvrdnje i istaknula kako na tijelu nesretnog rukometaša nema vidljivih ozljeda. Također, informacije da je Tot pretučen demantirala je i ravnateljica skopske bolnice Maja Mojsova.

"Rukometaš je u kritičnom stanju. Slobodno možemo reći da se borimo za njegov život. Ono što je čudno u cijeloj priči je to da na njemu nema tragova nasilja. U našu kliniku je dovezen u kritičnom stanju i srce mu nije kucalo. Radimo sve što možemo u ovom trenutku da mu spasimo život'', rekla je Mojsova. Tot, nažalost, nije preživio.

Pojavile su se i teorije o zataškavanju zločina

No pojavila se još jedna verzija tragedije. Makedonski Kurir piše kako su Totovi suigrači rekli da je konobarica iz noćnog kluba vidjela rukometaša kako u nesvijesti leži na travi, a neki hrvatski i makedonski mediji objavili su kako je mladić pretučen i da je zbog posljedica toga preminuo.

U makedonskim medijima pojavio se niz teorija o tome što se dogodilo s Totom, neke čak graniče i s teorijama zavjere, a prema jednoj od njih, Tot je pretučen u noćnom klubu, nakon toga je umro od posljedica premlaćivanja, a snimke nadzornih kamera u noćnom klubu su izbrisane kako bi se zločin zataškao.

Za ovu priču zasad nema ni službene ni neslužbene potvrde te se čini kako je ono što je policija izdala kao službeno priopćenje i najizgledniji rasplet događaja u ovom tragičnom slučaju. Više informacija očekuje se sutra ujutro.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.