Što se događa s Oršićem i Dinamom?

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

MISLAV ORŠIĆ (31) bi se mogao vratiti u Dinamo. Vijest je to koju je u posljednjih 24 sata objavilo nekoliko turskih medija, a najdalje je otišao Taka Gazetesi, koji je ustvrdio da su Dinamo i Trabzonspor duboko u pregovorima oko Oršića. Turci su pisali da bi transfer mogao vrlo brzo biti dogovoren jer se Oršiću ne ostaje u Turskoj gdje ne igra, a Dinamo ga je voljan vratiti, neovisno o tome radilo se o posudbi ili o trajnom transferu. Kako doznajemo, to je samo djelomično točno.

Naime, Oršiću se sigurno ne ostaje u klubu u kojem ne igra, u to nema nikakve sumnje te će on gotovo sigurno do kraja ljeta tražiti izlaz iz Trabzonspora, a vjerojatno i iz Turske generalno. Ipak, ono što je zasad sigurno, a teško da će se i promijeniti do kraja prijelaznog roka, Dinamo nije zainteresiran za to da ga vrati u Zagreb. U ovim trenucima kontakata Dinama i Oršića nema, niti se očekuje da će ih biti.

Preokret je uvijek moguć, ali jako malo vjerojatan

Dinamo je sjajno pokriven na krilnim pozicijama, posebno na lijevoj koju mogu pokriti Pjaca, Hoxha i Stojković te u ovim trenucima ne razmišlja o tome da u momčad vrati svojeg legendarnog igrača. Nije nezamislivo da se do kraja prijelaznog roka dogodi neki preokret, da Dinamo odluči dati ruku čovjeku koji mu je toliko toga dao i oduševi navijače njegovim povratkom, ali šanse su zbilja male.

Dosad je Oršić upisao svega devet nastupa za Trabzonspor i jednu asistenciju, i to prije dva tjedna protiv Ružomberoka (0:2), kada je ušao u posljednjih deset minuta. Utakmicu protiv Sivasspora u prvom kolu nove sezone turske Superlige odsjedio je na klupi. Trenutačno je četvrti najplaćeniji igrač Trabzona s godišnjom plaćom od 2.6 milijuna eura pa bi ga se i Turci voljeli riješiti

Njegov dolazak raspalio bi euforiju

Ideja o povratku čovjeka koji je osobno režirao neke od najvećih Dinamovih pobjeda u povijesti (Atalanta, Tottenham, West Ham, Sevilla) razigrala je maštu Dinamovih navijača. U Zagrebu vlada euforija oko Dinama i povratak takvog igrača dodatno bi je raspalio, ali zasad od toga neće biti ništa.

Puno je pluseva, ali i minusa oko njegova dolaska. Oršić se dokazao kao igrač koji rješava utakmice, ogroman je dinamovac, svlačionica ga voli, a navijači ga obožavaju, osobito nakon izjave da "nema većega kluba od Dinama". 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.