Što Suarezov dolazak znači za Perišićev transfer u Arsenal?

Foto: Guliver Image/ Getty Images

BRITANSKI Sky Sports u utorak je potvrdio da je realizacija transfera Denisa Suareza u Arsenal vrlo blizu. No kakve to veze ima s Ivanom Perišićem i što dolazak Barcinog veznjaka na Emirates znači za eventualan transfer hrvatskog reprezentativca?

Oba nogometaša posljednjih dana povezuju se s prelaskom u londonski klub, a sve zbog činjenice da trener Gunnersa Unai Emery očajnički traži pojačanja za nastavak sezone prije nego što se siječanjski prijelazni rok zatvori.

Suarez je već radio s baskijskim stručnjakom u Sevilli, dok je Ivan Perišić u nedjelju predao zahtjev za transfer iz Intera, a nakon samo nekoliko sati u Engleskoj se pojavila informacija da je Arsenal poslao službenu ponudu za 29-godišnjeg krilnog napadača. Navodno su pregovori londonskog kluba i hrvatskog reprezentativca otišli jako daleko i pitanje je dana kada će se transfer i realizirati.

Na konferenciji za medije u ponedjeljak Unai Emery potvrdio je da klub planira dovesti do dva pojačanja do kraja zimskog prijelaznog roka. Također, Bask je istaknuo da želi pojačati konkurenciju na poziciji stopera koja mu predstavlja problem zbog silnih ozljeda, te na krilu.

"Ideja je prvo pronaći kvalitetu koja nam može pomoći. U ovom trenutku trebamo, ako uspijemo dovesti, krilnog igrača koji može igrati na lijevoj i desnoj strani, kao i stopera", rekao je trener Arsenala.

Denis Suarez po vokaciji je središnji veznjak, ali može odigrati i kao krilo, što bi značilo da je jedan Emeryjev problem riješen, a jedan mu je preostao.

Također, Arsenal je izrazio veliku želju za dovođenjem PSG-ovog talentiranog krila Christophera Nkunkua na posudbu, što ostavlja jako malo prostora za Perišićev dolazak u London.

Još jedan podatak koji ne ide u prilog hrvatskom reprezentativcu je da Inter Perišića želi isključivo prodati, dok si Arsenal trenutno ne može priuštiti ništa više od posudbe. Podsjetimo, milanski klub tako je ljetos zavlačio i Manchester United, pa je Perišiću propao transfer zbog nekoliko milijuna eura oko kojih se dva kluba nisu mogla dogovoriti.

Dakle, ako Suarez zaista potpiše za Arsenal, velika je šansa da Perišić to neće učiniti.

Rezultati by SofaScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.